PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Baterii

  Baterii pentru proteze auditive

Indiferent de producătorul și modelul aparatului auditiv pe care îl purtați, în cabinetele Audio Alfa veți găsi bateriile potrivite.

În funcție de aparatul auditiv și de nivelul de pierdere auditivă pe care îl aveți, există baterii disponibile pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună performanță auditivă.

Bateriile disponibile în cabinetele noastre sunt de patru dimensiuni,codificate pe culori pentru o identificare mai ușoară, baterii care sepotrivesc oricărui model de aparat auditiv dintr-o anumită categorie,iar acestea sunt:
 •  baterii tip 10
 •  baterii tip 13
 •  baterii tip 312
 •  baterii tip 675
Bateriile zinc-aer, fără mercur
 
 
Aceste baterii sunt prietenoase cu mediul, folosind aerul ca sursă de energie. Micile orificii de pe suprafața bateriei sunt protejate cu o folie autoadezivă; aceasta sigilează orificiile care intră în contact cu aerul. Odată ce folia este îndepărtată, durează aproximativ două minute până când bateria este activată, iar bateria începe să se consume, indiferent dacă este sau nu folosită.

Dacă NU este activată corect, bateria se poate deteriora și nu va avea nivelul de tensiune necesar pentru a funcționa corect, iar acest lucru duce la o durată de funcționare cu mult mai mică sau chiar pot să nu funcționeze deloc.

Îngrijirea, manipularea și prelungirea duratei de viață a bateriilor
Durata de funcționare a bateriei aparatului dvs. auditiv depinde de mai mulți factori. Există modalități prin care puteți extinde durata de viață a acestora cu o îngrijire și manipulare corespunzătoare pentru a obține cele mai bune performanțe.

Factori care pot scurta durata de funcționare a bateriei sau chiar pot duce la nefuncționarea aparatului auditiv:
 •  Numărul de ore de utilizare pe zi
 •  Modul și timpul de streaming - acesta consumă mai multă energie
 • Expunerea la umiditate
 •  Depozitarea incorectă a bateriilor la un mediu cald și umed sau lângăobiecte metalice
 •  Ușița bateriei NU este deschisă suficient atunci când scoatețiaparatele auditive din urechi (în special seara, la culcare), iarbateria rămâne în contact cu lamela din aparatul auditiv și o consumă petot parcursul nopții, când dormiți
 •  Acumularea de murdărie pe lamela de contact a aparatului auditiv cubateria
 •  Introducerea incorectă a bateriei în lacașul special, ceea ce poateduce la strâmbarea lamelei și chiar la ruperea ei sau a ușiței.
Durata de valabilitate a bateriilor este de minim doi ani (cu condiția să nu fie îndepărtată folia autoadezivă de protecție de pe ele!), iar când acestea sunt consumate și sunteți gata să le aruncați, se recomandă reciclarea lor. În fiecare cabinet Audio Alfa veți găsi un recipient special de reciclare a bateriilor - protejați mediul!

Prețul unei baterii Rayovac este de 3 lei, iar un set de 6 baterii costă
18 lei.

Dacă doriți baterii pentru aparate auditive de la un alt producător (Duracell, Panasonic sau baterii Phonak), putem comanda pentru dumneavoastră, dar după ce lansați o comandă fermă, multiplu de 5 sau 10 seturi (blistere) și plata acestora în avans.

Contactați audiologul din cabinetele Audio Alfa pentru a verifica stocul și perioada de valabilitate a bateriilor, apoi mergeți la cabinet pentru achiziție.

Pentru aparatele auditive reîncărcabile (cu acumulator), sunați pentru programare. Vei beneficia de consultație și teste auditive gratuite, apoi veți alege împreună cu audiologul nostru aparatul auditiv reîncărcabil (durata de viață oferită de Phonak pentru acumulator este de 6 ani) potrivit nevoilor tale specifice.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300