PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Sisteme săli ședință

Streamer

  • “cheia de boltă” a conectivității  
  • termenul poate fi tradus aproximativ ca “difuzor”
  • prevăzute cu Bluetooth, aceste dispozitive multifuncționale, reîncărcabile sunt mici și ușor de utilizat. Având funcția de telecomandă inclusă, ele servesc drept interfața între aparatele auditive și telefon sau orice alt dispozitiv media prevăzut cu Bluetooth. Prin utilizarea lor, semnalul audio este difuzat direct în aparatele auditive, orice zgomot de fond putând fi diminuat până la anulare, ceea ce duce la recepționarea sunetelor din telefon sau alt dispozitiv cu o înaltă fidelitate și claritate.
  • Poate funcționa de sine stătător – pentru transmiterea semnalului audio de la sursă (telefon, tabletă) direct la aparatele pacientului, sau împreună cu alt accesoriu (în funcție de necesitățile și preferințele fiecăruia), după cum se va vedea în continuare.

Pentru Telefon

Pentru telefon – există variante pentru transmiterea unei convorbiri telefonice direct către aparatele auditive, optimizate atât pentru utilizatorii de telefonie fixă, cât și mobilă. Acestea pot fi utilizate cu succes, fără a fi necesar un dispozitiv intermediar (streamer).

  • Telefon fix – special pentru utilizatorii de aparate auditive, dar perfect de folosit și pentru ceilalți membri ai familiei (sau, după caz, colegi de birou); acesta transmite convorbirea direct în aparatele auditive; de asemenea, soneria acestuia se aude direct în aparate, putând fi setată la un volum normal, iar zgomotul de fond deranjant este diminuat până la anulare.
  • Accesoriu pentru telefonul mobil – dispozitiv mic, atașabil la orice telefon mobil, utilizeaza tehnologia Bluetooth pentru transmiterea vocii interlocutorului direct în aparatele auditive; astfel, audiția este foarte clară, iar zgomotul de fond diminuat sau anulat.

Pentru Televizor - conectare TV

  • Dispozitive mici, ușor de utilizat, ce se leagă direct la orice TV sau altă sursă cu semnal audio (computer, laptop etc.), transmițând semnalul direct în aparatele auditive, pe o rază de până la 30 m
  • Nu afectează funcționalitatea televizorului pentru ceilalți membri ai familiei
  • Functionează fie în combinație cu un streamer sau singur (în funcție de platformă de aparate auditive aleasă)

Pentru săli de clasă, conferințe, restaurant – comunicare la distanță

Tehnologia Roger

  • O remarcabilă inovație, punct de cotitură în istoria sistemelor auditive
  • Introdusă pe piață în 2014, va schimba radical și permanent universul soluțiilor pentru auz
  • Concepută și “șlefuită” în cadrul sediului Phonak din Elveția, în decurs de peste 7 ani, cu o echipă de peste 40 de ingineri și audiologi
  • Reprezintă un nou standard digital wireless, cu ajutorul căruia utilizatorii de aparate auditive pot înțelege cu 62% mai multe cuvinte, iîn zgomot și la distanță, față de cei cu auz normal
  • Platforma Roger cuprinde dispozitive compatibile cu aproape toate mărcile de aparate auditive și implant cohlear existente pe piața mondială
  • Audiție clară asigurată într-o multitudine de situații, desfășurate în condiții de zgomot ambiental, distanța mai mare de 1.5 m sau ambele
  • Asigură o claritate și inteligibilitate inegalabilă, în imprejurări diverse, de la conversații personale cu unul sau mai mulți interlocutori, până la prezentări desfășurate în săli, cu o audiență semnificativă (în clasă – de importanță crucială, sală de conferințe, amfiteatru etc.)
  • Produsele se pot adapta oricui – pentru orice utilizator de aparate auditive, se poate stabili soluția optimă, indiferent de situațiile prin care acesta trece, în viață de zi cu zi
  • În esență, accesoriile din aceasta platformă reprezintă microfoane extrem de performanțe, ce își adaptează automat direcționalitatea și celelalte setări, în funcție de condițiile acustice din jur (nivel al zgomotului, număr de vorbitori și volum al vocii acestora, etc.) și transmit informația utilă (vocea sau semnalul audio dorit) în aparatele auditive, direct sau prin receptoare speciale, miniaturale
  • Pot fi utilizate independent sau în cadrul unei rețele, după caz (necesități)

 

a. Microfoanele

  • Roger Pen – cel mai elegant accesoriu al gamei, foarte apreciat de utilizatori deoarece: are aspectul unui pix, discret, fin, este multifuncțional, se adaptează complet automat condițiilor de mediu, transmite orice semnal audio dezirabil (voce, muzică etc.) cu o rezoluție (claritate) remarcabilă, pe o rază de 10 până la 20 m și poate fi poziționat pe masă (în apropierea sursei de sunet), în buzunarul cămății (ca un pix) sau ținut, pur și simplu, în mână (orientat către vorbitor)
  • Roger Easy Pen – varianta și mai simplă a precedentului, poate fi utilizat și fără Bluetooth, însă nu atinge nivelul de performanță al “fratelui mai mare” (Roger Pen)  – se conectează printr-un simplu click
  • Roger Select – ideal pentru conversații desfășurate la masă, poate fi setat să preia vocea unuia dintre participanți în mod preferențial sau pe a tuturor, în mod egal, printr-o simplă apăsare pe buton
  • Roger Table Mic si Table Mic II – variante similare Roger Select, ideale pentru conferințe, indiferent de numărul de participanți
  • Roger Clip-On Mic – se conectează printr-un click, este foarte ușor de utilizat – se agață de haina vorbitorului (partenerului de discuție al pacientului), transmițând vocea acestuia direct în aparatele auditive.
  • Roger Inspiro – componentă-cheie a oricărui sistem educațional (în mediul academic, celelalte componente din sistemul Roger vin, mai mult sau mai puțin, în completarea acestuia) – microfon purtat de către profesor (sau alt vorbitor ce se adresează audienței), vocea acestuia fiind transmisă direct în aparatele auditive ale ascultătorilor (este anulat zgomotul de fond) – se poate conecta la oricate aparate auditive/receptoare.
  • Roger DynaMic – se utilizează împreună cu Roger Inspiro, venind în completarea acestuia – transmite vocea unui al doilea prezentator (dacă acesta există), precum și eventualele comentarii venite de la alți participanți la curs, prezentare, conferință (după caz)
  • Roger Digi Master – sistem de amplificare pentru toată sala, în două variantele, 5000 și 7000, iîn funcție de dimensiunea sălii. Asigură amplificarea și transmiterea semnalului auditiv pe raze mai mari și în mod mai eficient față de Roger Inspiro singur (este compatibil cu acesta). Este compatibil atât cu tehnologia Roger, cât și FM. Orice participant la curs, prezentare sau conferință va putea auzi la un nivel inegalabil, indiferent de locul unde este pozitionat în sală. Există și varianta Digi Master X – pentru îmbunătățirea altor sisteme de amplificare (compatibil cu sisteme de tip FM), în cazul în care acestea există deja.
  • Roger Audio Hub – vine în completarea platformei Roger, putând susține orice sursă media cu mufă de ieșire pentru semnal audio (transmite sunetul de la sursă respectivă în aparatele purtătorilor). Are încărcător și suport inclus pentru Roger Inspiro. Este compatibil atât cu dispozitive Roger, cât și FM. Este ușor de utilizat, acesta le permite purtătorilor de proteze auditive să se bucure de aceeași exepriență acustică precum colegii lor cu auz normal.
  • Roger Wall Pilot – dispozitiv montat pe perete ce sincronizează automat receptoarele de tip Roger ale celor ce intră în sală cu rețeaua Roger a sălii respective. Activarea se produce wireless, în momentul în care purtătorul de aparate sau alt accesoriu cu receptor Roger intră pe usă și trece pe lângă acest dispozitiv fixat de perete.

 

b. Receptoarele

  • Roger MyLink – asigură transmiterea semnalului de la sursă de sunet (vezi punctul a) la aparatele auditive, zgomotul de fond fiind anulat. Pot fi compatibile doar cu gamă de aparate Phonak (și anumite modele de implant cohlear) – acestea sunt receptoare de tip Roger design – integrated receivers.
  • Roger Focus – receptor de aspectul unui mic aparat auditiv, ce asigură transmiterea semnalului auditiv cu anularea zgomotului de fond; este adecvat pentru cei cu auz normal (dar eventuale tulburări de procesare și atenție – ADHD, spectrul autist etc.) sau pentru cei cu pierdere de auz unilaterală.

 

c. Conectivitate directă - în aparatele auditive ce dispun de conectivitate directă (exemplu: platforma Phonak Marvel – ultima generație aparută în gama Phonak), receptorul de tip Roger este integrat direct în cipul lor, nemaifiind necesar vreun dispozitiv (receptor) extern.

 

 

Tehnologia FM

- dispozitive cu funcționare în protocol FM

- aceleași principii și obiective ca și platforma Roger

 

a. Microfoane

Smart Link +

Zoom Link +

Easy Link +

b. Receptoare

 – My Link + (pentru aparatele auditive prevăzute cu bobină de inducție electromagnetică – T-coil)     

MLx I (universal)

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA - Cabinet închis temporar

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0770.617.707


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300