Știai că, până în 2050, se estimează că aproape 2,5 miliarde de oameni vor avea un anumit grad de pierdere a auzului? Sună șocant, nu-i așa?
PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00
BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707
REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982
DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763
BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter 0771.671.005
CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53 0771.550.164
BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator, Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN) 0770.466.297
FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator, Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) 0744.325.300
Știai că, până în 2050, se estimează că aproape 2,5 miliarde de oameni vor avea un anumit grad de pierdere a auzului? Sună șocant, nu-i așa?
Cu siguranță, nu ești singurul părinte care se întreabă ce este otita și ce poți face atunci când apare la micuțul tău, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale copilăriei. Deși, de obicei, nu este o tulburare severă, dacă nu este tratată corespunzător, poate afecta auzul celor mici, ducând la complicații mai grave. La Audio Alfa suntem mereu la curent cu ultimele noutăți din audiologie și ne luăm în serios misiunea de a proteja auzul tuturor pacienților, indiferent de vârstă. Pentru a răspunde întrebărilor tale despre această afecțiune, în cele ce urmează vom discuta despre otita la copii, efectele sale asupra auzului și îți vom oferi câteva sfaturi practice (obținute de la medicii orl) pentru a preveni și trata această afecțiune.
Dacă ai confirmat că ai un deficit de auz în urma unor teste auditive profesionale, atunci este important să controlezi regulat și evoluția acestuia în timp, chiar dacă apar ameliorări. De aceea e foarte important să te programezi la audiologul tău la intervale specifice, discutate cu acesta, pentru a vedea care este evoluția concretă a deficitului tău de auz și ce-ar trebui făcut în continuare.
Sunetul este o parte importantă a vieții noastre, iar echipa Audio Alfa este aici ca să-l protejeze, în toate formele sale, după cum se poate vedea printr-o simplă vizită a site-ului nostru. Capacitatea de a auzi și de a înțelege sunetele este esențială pentru comunicarea și interacțiunea socială. Cu toate acestea, pentru unii oameni, sunetele pot fi mai mult decât doar o simplă senzație auditivă și pot declanșa reacții emoționale puternice, afectând negativ calitatea vieții.
Aparatele auditive au evoluat enorm în ultimele decenii, devenind aproape în cu totul adaptabile la nevoile persoanelor cu dificultăți de auz. Acest lucru este o adevărată ușurare, dar poate fi și un motiv serios de anxietate atunci când avem în vedere fiabilitatea acestor dispozitive, mai exact până în ce punct putem conta pe acestea? Poți face toate ajustările posibile pentru aparatul tău auditiv, dar viața va continua să se întâmple independent de acesta. Poate vrei să încerci sporturi noi sau să profiți la maximum de vacanțele la mare, de plimbările la munte, va putea oare dispozitivul tău să țină pasul?
Începerea grădiniței este un pas important și provocator pentru orice copil, dar mai ales pentru un copil cu deficit de auz. Cum știi dacă copilul tău este pregătit pentru această schimbare, ce poți face pentru a-i ușura tranziția sau ce alte sfaturi recomandă specialiștii pentru această etapă din dezvoltarea unui copil cu hipoacuzie - avem toate răspunsurile de care ai nevoie în rândurile de mai jos.
Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le luăm în calcul atunci când ne gândim la cuvântul „stigmă” și ce înseamnă acesta pentru noi acum sau ce legătură are cu problemele auditive ale omului modern. Cel mai simplu este să pornim de la Grecia și să vedem cum stătea treaba atunci.
Pierderea auzului poate avea un impact semnificativ asupra capacității unui copil de a-și dezvolta vocabularul. Cu toate acestea, cu sprijinul potrivit, pot face progrese considerabile în îmbogățirea limbajului lor.
Știai că pierderea auzului și diabetul sunt strâns legate între ele? Ce au în comun aceste două afecțiuni și cum poate fi afectat auzul tău? Îți oferim toate răspunsurile în maxim 3 minute, dar și câteva sfaturi pentru a-ți proteja auzul atunci când ai diabet sau prezinți un risc crescut pentru a dezvolta această condiție metabolică.
Bine v-am regăsit în 2023!
La fel ca în anii precedenți, tehnologia care te ajută să depășești din ce în ce mai ușor și eficient orice soi de problemă clinică de auz evoluează în continuare. Așadar, început de an fiind, ne-am gândit să răsturnăm puțin paradigma: ce zici să începem de această dată cu soluția, și abia apoi să tratăm asupra problemelor?
Pe măsură ce se apropie sărbătorile și nerăbdarea noastră crește tot mai mult. Unul dintre punctele culminante ale acestei perioade este reprezentat de frumoasele focuri de artificii din marile orașe. Cu toate acestea, este important să ne amintim că zgomotele puternice ale focurilor de artificii pot fi dăunătoare pentru auzul nostru. În rândurile de mai jos, vom povesti mai multe despre motivul pentru care este important să-ți protejezi auzul de zgomotul focurilor de artificii și cum anume poți face acest lucru. Ești pregătit? Să trecem la treabă.
Pe măsură ce se apropie sosirea lui Moș Crăciun, mulți dintre noi vor fi nerăbdători să îi răsfețe pe copii cu cele mai noi și mai bune jucării. Este ușor să ne pierdem printre nenumăratele tipuri de jucării, care mai de care mai colorate și mai zgomotoase. Însă, înainte de a alege ce să pui în coșul de cumpărături, merită să ții cont de o serie de recomandări pentru a te asigura că jucăria pe care o alegi nu va pune în pericol sănătatea celui mic.
Sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou reprezintă perioada în care atât luminile, cât și sunetele, își ating apogeul anual de frecvență și intensitate. Desigur, obiectul acestui articol nu va fi reprezentat de străzile împodobite de luminițe. Ne vom duce mai degrabă în zona în care echipa Audio Alfa e expertă de ani buni de zile: sunetul.
Faptul că tehnologia continuă să evolueze în salturi uriașe încă de la începutul noului mileniu este indiscutabil. La fel de indiscutabil este și că atunci când vine vorba de medicina contemporană, salturile sunt la fel de semnificative. În ziua de azi, oamenii care suferă de probleme auditive au multe opțiuni în plus când vine vorba de auzirea propriu-zisă sau înțelegerea completă a sunetelor.
Peste tot găsești discuții despre una dintre cele mai des întâlnite întrebări: cât costă efectiv un aparat auditiv și ce implică ideea unui aparat auditiv ieftin? De aceea, ne-am hotărât că a venit momentul să discutăm cât mai direct despre asta.
Urechile noastre trebuie să urmărească sute de sunete pe parcursul unei zile, dar „a auzi” nu este singura lor responsabilitate – acestea trebuie să facă față multor provocări, inclusiv să ne ajute să ne menținem echilibrul.
Fețe noi, locuri pe care le descoperi pentru prima dată, profesori care-ți stârnesc curiozitatea, agitația zilelor de sesiune și emoția nopților nedormite - studenția este poate cea mai captivantă perioadă din viața unui om, iar deficitul de auz nu ar trebui să-ți stea în calea acestor experiențe.
Copiii care suferă de probleme auditive au dificultăți când vine vorba de auzirea propriu-zisă sau înțelegerea completă a sunetelor. Motiv pentru care îi poate fi afectată atât capacitatea de a-și dezvolta abilitățile de vorbire și comunicare, cât și posibilitatea de a dezvolta prietenii cu alți copii de seama lui.
Am vorbit de multe ori aici pe blog despre diverse situații care ne afectează auzul, de la schimbările de temperatură până la muzica tare, dar astăzi vom analiza un aspect mai puțin discutat: legătura dintre sănătatea auzului și alimentație. Mergem pe o „analiză mai studioasă” de data aceasta, pentru că sunt câteva chestii de punctat ca la carte.
Fie că ești purtător de aparate auditive sau ești încă sceptic în ceea ce privește utilizarea acestor dispozitive, te-ai lovit, cu siguranță, de nenumărate informații mai mult sau mai puțin adevărate despre acestea.
Gata, frigul începe să-și facă simțită prezența: nas roșu, mâini reci și picioare înghețate – primele semne că este timpul să scoatem din dulap hainele noastre cele mai călduroase. De data aceasta, în plimbarea pe Tărâmul Sunetelor – prin poienile lui „Brr-Brr”, pe dealuri cu puțină zăpadă imaginară, unde Împăratul „Frig” începe să se instaleze pe tronul său iernatic – discutăm despre ce înseamnă scăderile de temperatură pentru sănătatea auzului nostru.
„A auzi” este poate una dintre cele mai importante acțiuni pe care le facem în fiecare zi, adesea fără să ne dăm seama. În fiecare secundă avem de-a face cu zeci de sunete pe care urechile noastre trebuie să le filtreze și să le proceseze, oferindu-ne o imagine mult mai clară a lumii din jurul nostru. Dar, pe lângă acțiunea de a „auzi”, urechile noastre sunt capabile de multe alte lucruri uimitoare pe care o să le discutăm în această scurtă călătorie pe Tărâmul Sunetelor.
Oare îți mai amintești acele reclame de la televizor în care un domn elegant sau o doamnă fabulos îmbrăcată încerca din răsputeri să te convingă să comanzi diverse produse așa-zis miraculoase? Indiferent cât de mult evoluează strategiile din vânzări, astfel de trucuri continuă să își lase amprenta și asupra modurilor în care încercăm să facem față unui diagnostic de hipoacuzie.
Aparatele auditive din zilele noastre sunt confortabile, discrete și oferă o varietate de caracteristici personalizabile. Singura problemă este că ai la dispoziție aproape un număr infinit de modele, culori și tehnologii uimitoare. Întrebarea pe care trebuie să pui accentul e: cum poți naviga prin această multitudine de informații și cum poți alege aparatul auditiv potrivit nevoilor tale?
BUCUREȘTI
B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707
REȘITA
Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982
DEVA
Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763
BISTRIȚA
B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005
CÂMPULUNG MOLDOVENESC
Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164
BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator
Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297
FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator
Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300