PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Curățarea aparatelor auditive – O necesitate, nu un moft

     În #AtelierulDeSunet avem câteva sesizări venite în ultima perioadă cum că “aparatul nu mai merge” / “nu mai aud cu el ca înainte” / “aud foarte greu când se vorbește în jurul meu” / “aud doar sunetele înalte” / “nu mai este ca înainte” etc.

În urma verificărilor, am constatat că > de 87% din sesizări au aceeași cauză: filtrele și/sau tubul este înfundat cu cerumen; diferența - sunt cu mici oxidări ale anumitor contacte (datorate umidității/transpirației).

     Vreu să vă supun la câteva întrebări la care vă rog sa răspundeți sincer:

·       Protezele oftamologice (ochelarii)  le curățați zilnic pentru a vedea mai bine/mai clar?

·       Protezele dentare le periați/curățați foarte des pentru o igienă orală corectă și un aspect plăcut?

·       Vasele de bucătărie le spălați zilnic?

·       Hainele dumneavoastră și mașina (autoturismul) le spălați regulat?

·       Ecranul televizorului, monitorul calculatorului, displayul telefonului le ștergeți periodic de praf și alte murdării?

     Ei bine, pentru că anticipam ca răspunsul dumneavoastră a fost afirmativ la toate aceste întrebări, vă recomandăm în mod imperativ ca aceeași atenție să o acordați și aparatelor auditive (curățarea, igienizarea și uscarea lor).

     Urechea are un sistem propriu de protecție și aparare ce se manifestă prin producerea și eliminarea cerumenului (ceară); acest lucru presupune o igienă periodică a conductului auditiv ce trebuie făcută cu grijă, fără să folosiți bețisoarele de ureche (acest subiect o să-l detaliem într-o poveste viitoare).

     Aparatele auditive trebuie purtate zilnic, pe tot parcursul zilei; drept urmare, purtarea acestora stimulează (absolut normal) conductul auditiv și duce automat la producerea de cerumen (ceară). În majoritate situațiilor, piesa de ureche (oliva) și aparatele auditive intraauriculare blochează eliminarea cerumenului din conductul auditiv. Dacă în cazul olivelor se poate face un vent (o mică gaură), în cazul aparatelor intraauricilare nu se poate face nimic, iar acestea se vor înfunda foarte des.

     Toate acestea creează un disconfort pacientului, dar poate cauza și o defecțiune a aparatului auditiv.

     În timp, cerumenul ce nu poate fi eliminat din conductul auditiv se adună și formează un dop de ceară, dop care creează atât un disconfort fizic (chiar și durere), cât și o barieră pentru pătrunderea sunetelor; în același timp, poate fi cauza unui fluierat deranjant permanent când sunetele se “lovesc” de dopul de ceară din ureche; în unele situații, apar inclusiv defecțiuni ale aparatelelor auditive.

     În funcție de tipul de aparat, curățarea și igienizarea acestuia se poate face de către pacient, acasă; avem în portofoliul de produse comercializate truse speciale de curățare ce cuprind diverse tipuri de periuțe și/sau fire de curățare, filtre, servețele umede, pastile de curățare, pastille de uscare etc… toate acestea având ca unic scop să aveți un aparat curat și funcțional.

     O altă situație este aceea în care avem o acumulare de umezeală din transpirație, din condens, în urma variației de temperatură sau prin prezența dumneavoastră pentru perioade mai mari de timp într-un mediu cu umiditate ridicată.

     Pentru această situație, avem pastilele speciale de uscare sau varianta cea mai indicată: #Dezumidificatorul. Acesta permite o uscare perfectă, în două trepte (poate fi folosită oricare dintre ele), diferența este dată de timpul de uscare.

     Ceea ce trebuie să rețineți foarte bine sunt câteva lucruri extrem de importante:

·       Nu expuneți aparatele auditive la apă (nu faceți baie cu ele, nu le curățați sub jet de apă)!

·       Nu dormiți cu aparatele auditive la ureche!

·       Nu desfaceți și nu încercați să curățați aparatele auditive în interior!

     O curățare normală cu instrumentele din trusa specială de curățare poate fi făcută în siguranță de către orice purtător de aparat auditiv.

     Recomandat este ca, periodic, la 3-4 luni, să faceți o curățare și o igienizare completă a aparatelor auditive la cabinetul de unde ați cumpărat aparatele, iar acest lucru să fie făcut de specialist pentru a avea o perioadă cât mai mare de timp aparatele auditive funcționale.

#AudioAlfa este partenerul tău pentru un auz mai bun, pentru o perioadă mare de timp; te rugăm sa ai încredere în noi și în recomandările noastre, pentru ca TU să te poți bucura de sunet!

 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA - Cabinet închis temporar

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0770.617.707


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300