PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

 BUCURESTI, B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1 0770.617.707

 RESITA, Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caras Severin 0770.617.982

 DEVA, Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

Blog

Ce articole am mai scris?

Pacientul si primii pasi pe #TaramulSunetelor in cabinetele #AudioAlfa

     Probabil ca fiecare din noi are ceva emotii cand merge la medic, in special cand mergem la un specialist la care nu au mai fost pana acum; da, pe fiecare din noi il apuca un “tremurici” de emotie, gandurile ii zboara aiurea (cum o fi, ce o sa-mi faca, ce o sa-mi gaseasca, cum o sa fie medicul etc…).

     Aceasta prima programare la #Audiolog poate fi o experienta emotionanta pentru multi dintre noi, oameni ce sunt la inceputul unei calatorii ce are ca obiectiv clar reabilitarea auditiva; cel mai important pas pe care l-ati facut este acela sa recunoasteti/realizati ca aveti o pierdere auditiva si ca trebuie sa faceti ceva in acest sens. Chiar daca in decursul anilor ati constatat ca aveati o pierdere auditiva, nu ati facut nimic, si poate ca au trecut 3-5-7 ani pana sa luati decizia de a suna si a face o programare la un cabinet de audiologie si protezare auditiva.

     La Audio Alfa, iti vom usura parcurgerea acestor primi pasi de indata ce ne treci pragul, pentru ca noi suntem altfel. Aici vei gasi prietenie, un zambet si o vorba buna. Pe langa acestea, noi iti oferim TIMP pentru a detalia cum ati ajuns in situatia actuala, iti  vom face toate testele (complete si corecte), vom emite o diagnoza competenta si va vom oferi o solutie clara pentru rezolvarea disconfortului dumneavoastra auditiv.

     Da, va vom acorda toata atentia cuvenita, vom accepta provocarile voastre, vom comunica legat de tot ceea ce este important pentru tine, iti vom detalia fiecare aspect din tot ce este nou si vei pleca de la noi cu instrumente si abilitati ce iti vor imbunatati considerabil viata. Sa parcurgem impreuna cateva din punctele importante din aceasta calatorie:

a)     Te intrebam si iti ascultam povestea despre pierderea de auz; vrem sa stim detalii despre stilul de viata, tipul/situatiile/ mediul in care traiesti si cum comunici cu cei din jurul tau. Avem nevoie de un dialog sincer pentru a putea sa oferim un inceput pozitiv colaborarii noastre;

b)     Te tratam cu respect si aplicam practici de comunicare ce ne ajuta sa ne facem intelesi; iti vorbim clar, intr-un ritm moderat, vom avea fata descoperita astfel incat TU sa ne auzi si sa ne citesti pe buze cuvintele pe care nu le intelegi;

c)     Ne concentram pe nevoile tale specifice de comunicare; lucram impreuna pentru a gasi solutia la provocarile pe care le intampini in comunicare acasa, la serviciu sau in mediul social. Noi NU facem simple amplificari; noi ne adaptam la nevoile tale si potentam frecventele pe care tu nu le mai percepi, astfel incat sa aducem cel mai bun si melodios sunet in urechile tale;

d)     Iti oferim de cum ai pasit in cabinetele noastre toate informatiile de care ai nevoie; inca din sala de asteptare vei gasi materiale de lectura cu privire la tipurile de aparate auditive astfel incat sa-ti faci o prima impresie pana la discutia cu audiologul tau. Tot in sala de asteptare vei gasi informatii despre audiologul cu care vei comunica & colabora, vei vedea specializarile, experinta si toate datele care sa-ti  intareasca increderea ca esti in locul si la omul potrivit; tot in sala de asteptare avem si lista de preturi completa;

e)     Iti oferim rezultatul audiogramei cu detaliile importante legate de auzul tau, impreuna cu recomandarile noastre pentru a putea sa le discuti impreuna cu familia si a lua o decizie; acestea iti sunt oferite in forma scrisa/tiparita pentru a face comunicarea si intelegerea mult mai facila pentru dvs, in felul acesta eliminam eventuala “jena” de a ne solicita sa repetam anumite informatii pe care nu le-ati inteles;

f)      In multe din situatii, asteptarile dvs sunt extrem de mari si oarecum este normal; trebuie sa ne stabilim impreuna niste asteptari realiste, care implica munca si efort atat din partea audiologului, dar si din parte dvs. Aparatele auditive NU “functioneaza” ca ochelarii – le puneti la urechi si brusc auzul dvs este restabilit complet/auziti perfect. Cu aparatele auditive trebuie sa lucram cateva sedinte impreuna, dar si separat, pana ajungem la reglajele ideale.

g)     Aparatele auditive functioneaza bine si va vor ajuta in foarte multe situatii, insa trebuie sa luati in calcul ca nu va vor ajuta complet in toate situatiile; in acest sens, recomandam sa luati in calcul combinarea aparatelor auditive cu diferite dispozitive/instrumente/accesorii ce va pot ajuta in situatii problematice. Exemplu: recomandam pentru acasa un TV-Conector.

h)     Recomandam si solicitam (acolo unde este posibil), sa veniti cu un membru din familie/un apropiat/un prieten/o ruda ce va este apropiata si cu care comunicati mai mult/constant; consideram ca implicarea acestora ne face sa intelegem mai bine care sunt problemele de comunicare/intelegere, dar din ambele parti. Angajarea familiei in proiectul de reabilitare auditiva este o buna practica ce va/ne ajuta in creearea unei punti de legatura si o asistenta importanta de care aveti nevoie.

Oferim timp important fiecarui pacient si ne asiguram ca tot ceea ce facem pentru dumneavoastra este cea mai buna optiune din prezent, dar care trebuie sa va ajute si pe viitor. Solutia pe care o oferim este personalizata pe nevoile si dorintele dumneavostra.

Audiologul este prima oprire pentru majoritatea oamenilor atunci cand pornesc in calatoria pe #TaramulSunetelor ce are ca scop final reabilitarea auditiva. Setarea tonului adecvat la aparatele auditive pentru fiecare dintre voi si tratamentul special pe care il acordam fiecaruia in parte, ne face placere sa credem ca ne transforma in parteneri de increderea in aceasta drumetie atat de frumoasa si de importanta pentru toti cei implicati.

Bucurati-va de sunet!

Echipa Audio Alfa

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru ca asa am fost claditi si asa ne-am dorit sa ramanem; suntem altfel pentru ca oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali si merita tot ceea ce este mai bun din partea noastra
 

BUCURESTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, Bucuresti - 0770.617.707


RESITA 

Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caras Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP, in spatele Spitalului Judetean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005