PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Pacientul și primii pași pe #TărâmulSunetelor în cabinetele #AudioAlfa

     Probabil că fiecare din noi are ceva emoții când merge la medic, în special când mergem la un specialist la care nu au mai fost până acum; da, pe fiecare din noi îl apucă un “tremurici” de emoție, gândurile îi zboară aiurea (cum o fi, ce o sa-mi facă, ce o sa-mi găsească, cum o să fie medicul etc.).

     Această primă programare la #Audiolog poate fi o experiență emotionanță pentru mulți dintre noi, oameni ce sunt la începutul unei călătorii ce are ca obiectiv clar reabilitarea auditivă; cel mai important pas pe care l-ați făcut este acela să recunoașteți/realizați că aveți o pierdere auditivă și că trebuie să faceți ceva în acest sens. Chiar dacă în decursul anilor ați constatat că aveați o pierdere auditivă, nu ați făcut nimic, și poate că au trecut 3-5-7 ani până să luați decizia de a suna și a face o programare la un cabinet de audiologie și protezare auditivă.

     La Audio Alfa, îți vom ușura parcurgerea acestor primi pași de îndată ce ne treci pragul, pentru că noi suntem altfel. Aici vei găsi prietenie, un zâmbet și o vorbă bună. Pe lângă acestea, noi îți oferim TIMP pentru a detalia cum ați ajuns în situația actuală, îți vom face toate testele (complete și corecte), vom emite o diagnoză competentă și vă vom oferi o soluție clară pentru rezolvarea disconfortului dumneavoastră auditiv.

     Da, vă vom acorda toată atenția cuvenită, vom accepta provocările voastre, vom comunica legat de tot ceea ce este important pentru tine, îți vom detalia fiecare aspect din tot ce este nou și vei pleca de la noi cu instrumente și abilități ce îți vor îmbunatăți considerabil viața. Să parcurgem împreună câteva din punctele importante din aceasta călătorie:

a)     Te întrebăm și îți ascultăm povestea despre pierderea de auz; vrem să știm detalii despre stilul de viață, tipul/situațiile/mediul în care trăiești și cum comunici cu cei din jurul tău. Avem nevoie de un dialog sincer pentru a putea să oferim un început pozitiv colaborării noastre;

b)     Te tratăm cu respect și aplicam practici de comunicare ce ne ajută să ne facem înțeleși; îți vorbim clar, într-un ritm moderat, vom avea fața descoperită astfel încât TU să ne auzi și să ne citești pe buze cuvintele pe care nu le înțelegi;

c)     Ne concentrăm pe nevoile tale specifice de comunicare; lucrăm împreună pentru a găsi soluția la provocările pe care le întâmpini în comunicare acasă, la serviciu sau în mediul social. Noi NU facem simple amplificări; noi ne adaptăm la nevoile tale și potențăm frecventele pe care tu nu le mai percepi, astfel încât să aducem cel mai bun și melodios sunet în urechile tale;

d)     Îți oferim de cum ai pășit în cabinetele noastre toate informațiile de care ai nevoie; încă din sala de așteptare vei găsi materiale de lectură cu privire la tipurile de aparate auditive astfel încât să-ți faci o primă impresie până la discuția cu audiologul tău. Tot în sala de așteptare vei găsi informații despre audiologul cu care vei comunica & colabora, vei vedea specializarile, experința și toate datele care să-ți întărească încrederea că ești în locul și la omul potrivit; tot în sala de așteptare avem și lista de prețuri completă;

e)     Îți oferim rezultatul audiogramei cu detaliile importante legate de auzul tău, împreună cu recomandările noastre pentru a putea să le discuți împreună cu familia și a lua o decizie; acestea îți sunt oferite în formă scrisă/tiparită pentru a face comunicarea și întelegerea mult mai facilă pentru dvs, în felul acesta eliminăm eventuală “jena” de a ne solicita să repetăm anumite informații pe care nu le-ați înțeles;

f)      În multe din situații, așteptările dvs. sunt extrem de mari și oarecum este normal; trebuie să ne stabilim împreună niște așteptări realiste, care implică munca și efort atât din partea audiologului, dar și din parte dvs. Aparatele auditive NU “functionează” ca ochelarii – le puneți la urechi și brusc auzul dvs. este restabilit complet/auziți perfect. Cu aparatele auditive trebuie să lucrăm câteva sedințe împreună, dar și separat, până ajungem la reglajele ideale.

g)     Aparatele auditive funcționează bine și vă vor ajuta în foarte multe situații, însă trebuie să luați în calcul că nu vă vor ajuta complet în toate situatiile; în acest sens, recomandăm să luați în calcul combinarea aparatelor auditive cu diferite dispozitive/instrumente/accesorii ce vă pot ajuta în situații problematice. Exemplu: recomandăm pentru acasă un TV-Conector.

h)     Recomandăm și solicităm (acolo unde este posibil), să veniți cu un membru din familie/un apropiat/un prieten/o rudă ce vă este apropiată și cu care comunicați mai mult/constant; considerăm că implicarea acestora ne face sa înțelegem mai bine care sunt problemele de comunicare/înțelegere, dar din ambele părți. Angajarea familiei în proiectul de reabilitare auditivă este o bună practică ce va/ne ajută în creearea unei punți de legătură și o asistență importantă de care aveți nevoie.

Oferim timp important fiecărui pacient și ne asigurăm că tot ceea ce facem pentru dumneavoastră este cea mai bună opțiune din prezent, dar care trebuie să vă ajute și pe viitor. Soluția pe care o oferim este personalizată pe nevoile și dorințele dumneavostră.

Audiologul este prima oprire pentru majoritatea oamenilor atunci când pornesc în călătoria pe #TărâmulSunetelor ce are ca scop final reabilitarea auditivă. Setarea tonului adecvat la aparatele auditive pentru fiecare dintre voi și tratamentul special pe care il acordăm fiecaruia în parte, ne face plăcere să credem că ne transformă în parteneri de încredere în această drumeție atât de frumoasă și de importantă pentru toți cei implicați.

Bucurați-vă de sunet!

Echipa Audio Alfa

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164