PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

 BUCURESTI, B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1 0770.617.707

 RESITA, Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caras Severin 0770.617.982

 DEVA, Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

Blog

Ce articole am mai scris?

Testarea aparatului auditiv in lumea reala, in afara cabinetului!

Toate testele de stabilire a gradului si tipului de hipoacuzie se fac intr-un mediu izolat fonic, astfel incat TU, ca pacient, sa poti sesiza in casti sunetele si cuvintele la volumul cel mai mic. Dupa aceasta testare, in functie de rezultatul audiogramei, se alege si se recomanda un anumit tip de aparat, ce trebuie sa respecte niste caracteristici foarte clare pentru ca TU sa poti beneficia de o reabilitare auditiva completa. 

     Testele din lumea reală ne ajuta să înțelegem aspectele reale ale performanței aparatului auditiv. Următoarea noastră aventură pe #TaramulSunetelor ne permite o evaluare extrem de specifică și precisă a aparatelor auditive în cele mai relevante medii. Cu siguranta, ati intalnit foarte des situatia/afirmatia din partea altor purtatori de aparate auditive: “In cabinet aud foarte bine, insa cand ajung in lumea reala, la piata, la serviciu, pe strada etc… lucrurile se schimba si intampin probleme, nu mai aud asa de clar/atat de bine.”
     Am intalnit foarte multi pacienti ce au ajuns la noi si se plangeau de reglajele aparatelor auditive, ca acestea nu erau adaptate la nivelul de zgomot/campul sonor din lumea reala, cu trafic de masini, claxoane, oameni ce vorbesc, “zumzaiala” clasica a unui oras. Acestia ne spuneau ca aparatele auditive le erau reglate strict dupa audiograma si, apoi, plecau acasa; in cabinet era bine, era liniste si intelegeau cu mult mai bine decat inainte, erau euforici si incantati, dar aceasta nu era o reabilitare auditiva corecta, deoarece, cand ajungeau in medii zgomotoase, intampinau reale probleme de perceptie si intelegere.
     Fiecarui pacient, in functie de aparatele auditive pe care le are si de mediul social in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa-i aloci timp si sa-i faci in primele saptamani/luni mai multe reglaje, astfel incat sa ajunga la performante cu adevarat notabile in recuperarea auzului.
Poate parea ciudat, insa, pentru a intelege performantele aparatelor auditive, trebuie sa le testezi in lumea reala. Da, testarea intr-un mediu controlat ce respecta anumite standarde este importanta, insa combinatia dintre ele, ofera pacientului o viziune clara asupra a ceea ce poate face si cum il poate ajuta cu adevarat un aparat auditiv.
     #Phonak a lansat, dupa o lunga perioada de testare, sistemul de operare automat denumit AutoSense OS.
     Acesta are, ca principala caracteristica, adaptarea continua a aparatelor auditive in functie de mediul in care se afla, de continua schimbare a nivelului de zgomot, si toate acestea raportate la nivelul de pierdere auditiva pe care pacientul o are.
     Toate aceste elemente oferă un context bogat și complet al modului în care aparatele auditive se comportă, atât în ​​situații ideale, cât și în situații reale si neprevazute.
     In cabinetele #AudioAlfa a fost creat un mix de reglaje raportat la informatiile stranse atat din mediul controlat in urma audiogramei, dar si din afara cabinetului, in urma informatiilor transmise de pacient inca de la prima purtare a apatelor auditive.
     Oferim in proba #gratuit, inainte de achizitie, anumite aparate auditive, pentru ca pacientul sa testeze performantele aparatelor in toate mediile de zgomot/liniste si sa vina la noi cu informatii clare ce ne vor ajuta in reglajele cele mai fine. 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru ca asa am fost claditi si asa ne-am dorit sa ramanem; suntem altfel pentru ca oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali si merita tot ceea ce este mai bun din partea noastra
 

BUCURESTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, Bucuresti - 0770.617.707


RESITA 

Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caras Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP, in spatele Spitalului Judetean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005