PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

 BUCURESTI, B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1 0770.617.707

 RESITA, Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caras Severin 0770.617.982

 DEVA, Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

Blog

Ce articole am mai scris?

“Balaurul cu 2 capete” – Betisoarele de ureche

Pe #TaramulSunetelor, astazi o sa ne luptam cu “Balaurul cu… 2 capete”, o “creatura” extrem de periculoasa pentru sanatatea si integritatea urechilor noastre.

Vrem sa intarim afirmatia ca, o #ureche sanatoasa, produce si elimina cerumen (ceara), ceea ce este un lucru benefic, aceasta fiind modalitatea prin care urechea se apara/protejeaza.

Cerumenul este produsul unui proces de autoaparare al urechii; acesta impiedica agentii patogeni sa patrunda in interiorul urechii, protejand urechile, atat prin “impingerea” particulelor straine spre exterior, prin canalul auditiv, cat si prin actiunea sa antibacteriana.

Cerumenul mai are si proprietatea de a mentine un pH optim in interiorul urechii, fapt ce aduce o preventie suplimentara ce nu permite dezvoltarea otitelor.

Atat adultii, cat si copiii, au obiceiul de a-si curata urechile cu ajutorul betisoarelor de urechi. Acest lucru nu este deloc sanatos, ci, din contra, poate face mai mult rau.

Explicatia consta in faptul ca betisoarele “pentru urechi” pot sa impinga cerumenul mult mai adanc in canalul auditiv, spre timpan, afectandu-l, si, in multe cazuri, producand iritarea si/sau penetrarea acestuia. In unele cazuri, se poate ajunge chiar si la pierderea auzului.

Datele statistice arata ca, peste jumatate din populatia globului, se confrunta cu ameteli si chiar cu pierderea auzului, unul dintre vinovati fiind chiar #BalaurulCu2Capete (betisoarele de urechi) folosite aproape zilnic (de regula dupa dus/baie) pentru curatare.

De aceea, este indicat sa indepartezi ceara care se formeaza in canalul auditiv si care este vizibila cu ajutorul unui servetel curat din hartie sau cu ajutorul unei dischete demachiante, fara sa avansezi prea mult in conductul auditiv spre timpan.

Totodata, ceara nu este deloc nociva cum se credea, ea avand chiar rolul de autocuratare, odata cu scurgerea ei eliminandu-se impuritati si resturile de piele moarta rezultate din procesul de regenerare al pielii care captuseste urechea.

Cu alte cuvinte, ceara din ureche NU poate sa fie considerata o dovada a igienei precare. Intr-adevar, cea care este vizibila la suprafata trebuie inlaturata, dar cu mare grija, fara a se ajunge in interior si fara a aduce neplaceri timpanului.

Repetam!!! Betisoarele de urechi trebuie folosite doar pentru a curata partea externa a urechii: pavilionul si intrarea in canalul auditiv.

Pentru siguranta ta, ca adult, foloseste de maximum doua ori/luna betisoarele pentru curatarea urechilor. In cazul copiilor insa, aceasta metoda ar trebui eliminata, fiindca acestia au structura urechii mult mai sensibila decat adultii.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru ca asa am fost claditi si asa ne-am dorit sa ramanem; suntem altfel pentru ca oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali si merita tot ceea ce este mai bun din partea noastra
 

BUCURESTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, Bucuresti - 0770.617.707


RESITA 

Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caras Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP, in spatele Spitalului Judetean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005