PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

“Balaurul cu 2 capete” – Betișoarele de ureche

Pe #TărâmulSunetelor, astăzi o să ne luptăm cu “Balaurul cu… 2 capete”, o “creatură” extrem de periculoasă pentru sănătatea și integritatea urechilor noastre.

Vrem să întărim afirmația că, o #ureche sănătoasă, produce și elimina cerumen (ceară), ceea ce este un lucru benefic, aceasta fiind modalitatea prin care urechea se apară/protejează.

Cerumenul este produsul unui proces de autoapărare al urechii; acesta impiedică agenții patogeni să pătrundă în interiorul urechii, protejând urechile, atât prin “împingerea” particulelor străine spre exterior, prin canalul auditiv, cât și prin acțiunea sa antibacteriană.

Cerumenul mai are și proprietatea de a menține un pH optim în interiorul urechii, fapt ce aduce o prevenție suplimentară ce nu permite dezvoltarea otitelor.

Atât adulții, cât și copiii, au obiceiul de a-și curăța urechile cu ajutorul bețișoarelor de urechi. Acest lucru nu este deloc sănătos, ci, din contra, poate face mai mult rău.

Explicația constă în faptul că bețisoarele “pentru urechi” pot să împingă cerumenul mult mai adanc în canalul auditiv, spre timpan, afectându-l, și, în multe cazuri, producând iritarea și/sau penetrarea acestuia. În unele cazuri, se poate ajunge chiar și la pierderea auzului.

Datele statistice arată că, peste jumatate din populația globului, se confruntă cu ameteli și chiar cu pierderea auzului, unul dintre vinovați fiind chiar #BalaurulCu2Capete (betișoarele de urechi) folosite aproape zilnic (de regulă după duș/baie) pentru curătare.

De aceea, este indicat să îndepărtezi ceara care se formează în canalul auditiv și care este vizibila cu ajutorul unui șervetel curat din hârtie sau cu ajutorul unei dischete demachiante, fără să avansezi prea mult în conductul auditiv spre timpan.

Totodată, ceara nu este deloc nocivă cum se credea, ea având chiar rolul de autocuratare, odată cu scurgerea ei eliminandu-se impurități și resturile de piele moartă, rezultate din procesul de regenerare al pielii care căptușește urechea.

Cu alte cuvinte, ceara din ureche NU poate sa fie considerată o dovada a igienei precare. Într-adevar, cea care este vizibila la suprafață trebuie înlăturată, dar cu mare grija, fară a se ajunge în interior și făra a aduce neplăceri timpanului.

Repetăm!!! Bețisoarele de urechi trebuie folosite doar pentru a curăta partea externă a urechii: pavilionul și intrarea în canalul auditiv.

Pentru siguranța ta, ca adult, folosește de maximum două ori/lună bețisoarele pentru curățarea urechilor. În cazul copiilor însă, aceasta metodă ar trebui eliminată, fiindcă aceștia au structura urechii mult mai sensibila decât adulții.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164