PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

NU ignorați pierderea de auz!

În întreaga lume se estimează că sunt peste 466 de milioane de oameni (mai mult de 6% din populația globului) ce au o pierdere de auz; din aceasta valoare, aproximativ 34 de milioane sunt copii!!

Persoanele cu pierdere de auz întâmpină în toate etapele vieții probleme diverse, începând din copilărie 

Ei sunt excluși din școlile normale, sunt îndepărtați din grupurile de copii și ajung la traume emoționale; adulții întâmpină alte probleme: nu-și pot găsi un loc de muncă, nu-și pot păstra locul de muncă; adulții în vârstă se vor simți singuri/îndepărtați, dar pot avea și o latură medicală acută atunci când pierderea auzului nu este tratată.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este timpul pentru acțiune, în condițiile în care surditatea și pierderea auzului s-au dovedit o problemă semnificativă de sănătate publică la nivel global.

A fost adoptată o rezoluție ce cuprinde o serie de măsuri ce pot avea un impact semnificativ în atenuarea dificultăților cu care se confruntă milioane de oameni:

- Creșterea gradului de conștientizare în rândul decidenților, dar și al tuturor persoanelor ce sesizează o posibilă problemă auditivă

- Accesul mai facil la produse și tehnologii calitative ce pot aduce îmbunătățiri semnificative în reabilitarea auditivă

- Programe de screening ce trebuie să indentifice și să aplice o diagnosticare precoce în hipoacuzie, valabil pentru toate categoriile de vârstă

- Expunerea profesională la medii zgomotoase este un factor important, iar acest lucru trebuie conștientizat și aplicat atât de angajatori cât și de cei expuși; acest lucru implică măsuri de protecție calitativă (căști, antifoane, filtre de zgomot)

- Decidenții politici trebuiesc informați și educați pentru a putea dezvolta strategii de diminua acest risc – pierderea auzului, deoarece multe din cauzele ce duc la hipoacuzie, pot fi evitate, în special la copii (unde avem o medie de aprox. 60%).

Se estimează că producătorii de aparate auditive pot asigura doar 10% din necesarul total la nivel global.

Dacă trăim cu hipoacuzie, există șanse mai mari ca pacientul să ducă o viață independentă dacă se realizează protezarea auditivă.

Persoanele cu hipoacuzie netratată riscă să devină dependente de ajutorul celor apropiați pentru activitățile zilnice. Acesta este avertismentul unui nou studiu despre hipoacuzie prezentat în Parlamentul Uniunii Europene în 2018.

Mai mult de 466 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu această dizabilitate – hipoacuzia, conform Organizației mondiale de sănătate. Dar, numai 1 din 3 pacienți din Europa, de exemplu, care pot beneficia de proteze auditive aleg să le poarte. Și numărul persoanelor cu hipoacuzie este în creștere, nu numai pentru faptul că trăim mai mulți ani decât generațiile anterioare, dar și pentru că mulți dintre noi suntem expuși la o poluare sonoră care a devenit deja un fenomen. Hipoacuzia netratată afectează starea de sănătate fiind asociată cu condiții medicale precum depresia și declinul cognitiv.

Șanse egale de independență pentru persoanele cu hipoacuzie

În același studiu, Profesorul Helene Amieva – neuropsiholog și epidemiolog, a descoperit că persoanele cu hipoacuzie care apelează  la specialist și aleg să fie protezate auditiv au șanse egale de a trăi independent, la fel ca o persoană cu auz normal*.

Persoanele cu hipoacuzie își îmbunătățesc sănătatea și își cresc calitatea vieții doar prin decizia de a purta în mod activ aparatele auditive. Din fericire, aparatele auditive moderne nu mai sunt dispozitivele voluminoase din trecut. Tehnologia a evoluat extraordinar, iar în prezent aparatele auditive sunt dispozitive avansate tehnologic, iar acestui progres s-a adăugat și o modificare a formei, devenind niște accesorii ultra slim, de o dimensiunea abia vizibilă, care se așează cu maximă discreție în spatele urechiei – pentru aparatele retroauriculare; sau în ureche – aparatele auditive intraauriculare, fiind aproape invizibile. În plus progresul tehnologic a adus și o dublare de funcție, astăzi putând fi utilizate și ca o pereche de căști wireless, folosite pentru streaming de muzică, emisiuni TV sau apeluri telefonice.

Noile aparate auditive Signia redau bucuria sunetului așa cum natura a intenționat

În prezent, cu tehnologia noilor aparate auditive auzul poate ajunge la un nivel remarcabil și își poate păstra sunetul familiar chiar și al propriei voci – datorită gamei de aparate auditive Signia echipate cu tehnologia OVP – Own Voice Processing = procesarea propriei voci. Aceste soluții performnate, de ultimă oră, reușesc să reproducă în mod autentic experiența auditivă naturală, fiind axate pe un sunet armonios, cald, natural.

Spre exemplu, aparatul auditiv Pure Charge&Go – printre cele mai recente inovații Signia, oferă pacienților sunetul natural al propriei voci și conveniența modului reîncărcabil cu streaming direct prin Bluetooth. Fidel denumirii sale Pure Charge&Go poate fi încărcat pe timpul nopții, pentru a fi întotdeauna pregătit să te însoțească oriunde vei merge. Aparatele auditive reîncărcabile folosesc un încărcător mic, sigur, care înlocuiește bateriile convenționale. Un dispozitiv auditiv modern foarte ușor de folosit. La sfârșitul zilei poate fi pus la încărcat alături de telefonul mobil. Trebuie așezat în slotul de încărcare și este gata de încărcare. Când este scos de la încărcat pornește automat și poate fi folosit imediat. În plus, cu ajutorul aplicației MyControlApp aveți toate opțiunile aparatului auditiv ușor de controlat direct din telefonul mobil.

Pentru a combate hipoacuziile netratate, Signia vine în sprijinul pacienților cu o gamă variată de soluții pentru a îndeplini nevoi cât mai specifice și pentru a vă ajută să vă mențineți independența. Pentru mai multe informații, vizitați audiolux.ro. În cadrul site-ului veți găsi o testare auditivă online și lista locațiilor Audiolux, pentru a accesa cel mai apropiat centru de audiologie Audiolux.

Se estimează că sunt 1 miliard de tineri, cu vârsta cuprinsă între 12-35 de ani, ce sunt expuși riscului de pierdere auditivă, din cauza expunerii recreative la sunete puternice (căști audio în urechi cu volum mare pentru perioade lungi de timp, concerte, cluburi, etc...).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), estimează că până în anul 2050 se poate ajunge la > 900 de milioane de persoane cu deficiențe de auz (1 din 10 persoane).

 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164