PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Viața fără limitări – Povestea Sophiei - sunt parte a lumii din jurul meu! (Partea I)

Sophie Vouzelaud lucrează ca fotomodel și poartă aparate auditive marca #Phonak, produse de compania Sonova. Datorită faptului că a fost protezată auditiv încă din fragedă copilărie, ea a învățat să vorbească și să își clădească propriul destin – ba chiar a condus-o pe drumul către podiumul competiției Miss Franța. Celebrul model franțuzesc duce acum o campanie de acceptare în societate a persoanelor cu pierdere de auz.

“Scuzați-mă, aceasta este Sophie Vouzelaud?” O tânără cu păr mov se apropie precaută de echipa ce roiește în jurul unui model în rochie roșie. Managerul de echipă încuviințează înclinând din cap, în timp ce fotograful coboară unghiul camerei. Make-up artistul sare imediat să aranjeze coafura modelului, în timp ce stilistul o ajută să își scoată rochia roșie și să o schimbe cu alta. Fotograful anunță că trebuie să verifice lumina și să arunce un ochi pe cadrele surprinse; acest lucru înseamnă pentru toți cei din platoul sedinței foto pentru Raportul Anual Sonova, că pot lua o pauză de 5 minute.

Tânăra cu păr mov zărește imediat oportunitatea: “Sunt un mare fan încă din prima zi și o urmăresc pe Sophie pe toate rețelele ei sociale. Este idolul meu! Pot, vă rog, să îi cer repede un autograf?” Bineînțeles că poate. Sophie nu pierde timpul, scoate amabilă un stilou și semnează, înainte de a poza zâmbitoare pentru un selfie cu fanul ei. Tânăra și simpatica femeie cu părul lung de culoarea castanei, nu este deranjată de oamenii ce se îndreaptă spre ea – i se întamplă din ce în ce mai des, din moment ce este atât de cunoscută de-a lungul și de-a latul Franței.

Când Sophie s-a născut, nu mulți ar fi crezut că ea va ajunge cândva un renumit model. În urma testului screening pentru nou-născuți, doctorii au concluzionat că bebelușul nu reacționează la #sunete sau #zgomote. Micuța domnișoară din regiunea Limousin din Vestul Franței nu s-a resemnat, totuși, în fața diagnosticului de la naștere. Întreaga ei familie a susținut-o necondiționat, mama ei fiind cea mai implicată. “Mama a renunțat la serviciul ei imediat după ce m-am născut, pentru a avea grijă de mine. Cu siguranță, ea și-a dorit ca eu să învăț să vorbesc, astfel încât să am aceleași oportunități ca și restul copiilor.”

Sophie a devenit purtătoare de #protezeauditive la 13 luni, iar acestea au fost înlocuite cu noi modele la intervale regulate de-a lungul timpului. “Primele mele dïspozitive îmi păreau enorme, privind în urmă, deși ele se schimbau de-al lungul anilor. Dar, ca și copil, refuzam să îmi prind părul și preferam să îmi ascund #aparateleauditive în spatele părului lung.”

Astăzi, tânăra originară din Saint-Julien (cu o populație de 11.000 de locuitori), poartă aparate auditive marca #Phonak a brand-ului Sonova, care sunt aproape invizibile. “Acum pot #auzi sunete despre care habar nu aveam că există și descopăr permanent o întreagă nouă lume în jurul meu. Este incredibil și cred că este o mare victorie pentru mine.” Chiar și cele mai obișnuite #sunete sunt o revelație pentru Sophie, grație aparatelor ei auditive. “Recent, mă plimbam prin oraș împreună cu mamă și am auzit un #sunet nou în departare. Am întrebat-o pe mama ce se aude, iar ea mi-a răspuns: “Acestea sunt clopotele de la biserică”.

Un nou univers al #sunetelor s-a deschis pentru Sophie și ea descoperă, cu uimire, noi sunete, tot timpul: “Acum pot auzi zumzetul frigiderului sau mieunatul pisicii – sau oamenii care vorbesc în spatele meu.” Fiecare expediție pe #taramulsunetelor necunoscute este o nouă aventură pentru ea: “Pentru că acum aud mult mai bine oamenii, îmi este mult mai ușor să recunosc sunetele individuale. Și propria vorbire s-a îmbunătățit considerabil și observ, cu mândrie, că și ceilalți mă înțeleg cu mai multă ușurință.” 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164