PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Viața fără limitări – Povestea Sophiei - sunt parte a lumii din jurul meu! (Partea a II-a)

La început, părea că părți întregi ale lumii mele sunt ascunse în spatele unui zid gros. Mi se părea foarte greu să învăț să vorbesc și să iî înțeleg pe cei din jurul meu. Acum pot auzi sunete care nici nu știam că există și descopăr o întreagă nouă lume în jurul meu. Este incredibil și cred că este o mare victorie pentru mine.

Copilaria Sophiei și zilele de școală nu au fost deloc ușoare: “La început, părea că părți întregi ale lumii mele sunt ascunse în spatele unui zid gros. Mi se părea foarte greu să învăț să #vorbesc și să îi #inteleg pe cei din jurul meu.” Era mereu tachinată de către colegii ei de clasă – îi spuneau că vorbește ca o maimuță. Nimeni nu voia să fie prieten cu micuța fetiță. Sophie se simțea singură, iar mersul la școală i se părea o tortură. Totuși, ea a refuzat să se dea bătută și a rămas la școala locală normală, pe care a absolvit-o cu succes. A învățat și #limbajul semnelor, ceea ce a ajutat-o să își găsească primii prieteni. Privind în urmă, ea spune: “Întotdeauna a trebuit să lupt – dar am dovedit că pot realiza la fel de multe ca oricine altcineva.”

Puterea și determinarea au ajutat-o pe Sophie, în egală măsură, și în cariera ei ulterioară. În 2007, mama ei i-a sugerat să se inscrie în concursul de frumusețe regional. Sophie înflorise, transformându-se într-o frumoasă tânără femeie: cu picioare lungi, cu o postură grațioasă și trăsături delicate, ea avea toate atuurile necesare pentru a fi model. Deși inițial candidatura ei a fost respinsă din cauza pierderii de auz, mama ei nu a acceptat un refuz și Sophie a primit permisiunea să participe la concurs. În ciuda obstacolelor, ea a luat premiul întai, câștigând titlul de “Miss Limousin”, și s-a calificat în competiția concursului de “Miss Franța”.

Poate că la prima competiție au fost doar 70 de spectatori, dar acum, nu mai puțin de 12 milioane de oameni o privesc pe Sophie concurând cu 37 de alte finaliste. “Pentru concurs, a trebuit să defilez corect pe muzică, pe tocuri de 5 inch. M-am pregătit săptămâni la rând, exersând în fiecare seară cu migală fiecare pas al coregrafiei, ținând ritmul în mintea mea.” Deși avea doar 18 ani atunci, ea s-a luptat din greu, în final suprinzând pe toată lumea cu profesionalismul ei cizelat.

Calificarea din runda finală a fost momentul care i-a schimbat complet întreaga viață în doar câteva secunde: “La început, nu trebuia să fiu direct intervievată sau să vorbesc direct din cauza pierderii de auz. Dar apoi am luat microfonul și am vorbit.” Cu doar câteva propoziții rostite, regina frumuseții și-a croit drum în inimile a milioane de telespectatori. Publicul a votat-o pe Sophie “Miss Franța”, dar juriul, care avea votul final în competiție, avea alte idei. Astfel, “Miss Limousin” a ieșit doar pe locul 2, ca “primă Delfină a Miss Franța 2007” - (Delfină = Titlu nobiliar – moștenitor al tronului Franței).

Cu siguranță am vrut să particip pentru a dărâma prejudecățile. Am vrut să demonstrez că oamenii cu pierdere de auz pot dansa la fel de bine ca oricine altcineva.

Ca urmare a voturilor audienței, Sophie a devenit, peste noapte, o celebritate a Franței și tânără femeie cu pierdere de auz va rămâne mereu adevărata căștigătoare pentru francezi. Faima pe care a dobândit-o i-a deschis noi uși: Sophie a caștigat roluri secundare în filme și participări la emisiuni cu o popularitate ridicată în Franța. Apariția ei la ediția din 2015 a emisiunii “Dansez pentru tine”, pentru care a trebuit să învețe să danseze, a devenit unul din momentele memorabile din televiziune. “A fost cea mai frumoasă experiență personală. Cu siguranță am vrut să particip pentru a dărâma prejudecățile. Am vrut să demonstrez că oamenii cu pierdere de auz pot dansa la fel de bine ca oricine altcineva.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164