PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

 BUCURESTI, B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1 0770.617.707

 RESITA, Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caras Severin 0770.617.982

 DEVA, Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei nr 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Ponturi de comunicare cu persoanele cu deficiențe de auz, atunci când porți mască

Milioane de persoane sunt afectate de pierderea auzului și se află în dificultatea de a comunica cu alte persoane. Ca urmare a necesității purtării măștii de protecție împotriva virusului Covid-19, dificultatea de a #auzi și de a #comunica a persoanelor afectate de pierderea de auz, a crescut simțitor.

Majoritatea persoanelor cu deficiențe de auz se bazează foarte mult pe citirea buzelor și pe interpretarea expresiei faciale a interlocutorului, lucruri greu spre imposibil de realizat în condițiile în care masca acoperă jumătate din față! Imaginați-vă cât de greu este să înțelegi la cumpărături, într-un supermarket, cu zgomot de fond permanent, ce vorbesc oamenii din jurul tău - oameni care poartă, la rândul lor, mască!

Din fericire, există câteva soluții simple pentru a veni în ajutorul acestora!

1.      Folosiți gesturi ample pentru a atrage atenția persoanei căreia va adresați, mai ales dacă observați că această nu dă semne că ar auzi ceea ce spuneți.

2.      Vorbiți suficient de tare, astfel încât oamenii cu deficiențe de auz să vă înțeleagă. Nu trebuie să strigați, însă o tonalitate mai înaltă decât cea uzuală va fi, cu siguranță, de ajutor!

3.      Dacă mediul vă permite, scrieți pe o hârtie sau chiar pe telefon, ceea ce doriți să comunicați. Aceasta este o variantă foarte simplă prin care evitați atât greșelile de interpretare, cât și frustrarea de a nu fi înțeles!

4.      Și mai presus de toate, fiți empatici și răbdători! Este frustant și greu de înțeles că o persoană nu te ignoră neapărat, ci pur și simplu nu te aude sau nu înțelege ceea ce îi spui!

Gândește-te că, într-un mediu zgomotos (la magazin, pe o stradă aglomerată, la piață, în metrou, etc.), este dificil pentru oricine să audă bine și corect, cu atât mai dificil fiind pentru o persoană hipoacuzică! Toți suntem obișnuiți să completăm partea auditivă cu partea vizuală, însă în perioada această, când expresiile faciale sunt aproape complet acoperite de măști, imaginați-vă cât de complicat poate fi pentru o persoană cu deficiențe de auz să înțeleagă tot ceea ce se vorbește în jurul său!

 

Este o perioadă dificilă pentru toți, plină de incertitudini, frustrări și stări copleșitoare. Tocmai de aceea, trebuie să încercăm să ne sprijinim unii pe ceilalți, să fim mai răbdători, mai înțelegători și mai atenți.

 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru ca asa am fost claditi si asa ne-am dorit sa ramanem; suntem altfel pentru ca oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali si merita tot ceea ce este mai bun din partea noastra
 

CENTRELE AUDIOALFA:

BUCURESTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, Bucuresti - 0770.617.707


RESITA 

Aleea Tarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caras Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Imparatul Traian, nr. 33, parter (in incinta CARP, in spatele Spitalului Judetean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei nr 53, jud. Suceava - 0771.550.164