PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Cea mai mare luptă în timp ce călătoresti si ai o pierdere de auz

“Cea mai mare luptă în timp ce călătoresti și ai o pierdere de auz

Vara trecută am făcut destul de multe călătorii. Am fost fotograf în câteva (5 mai exact) tabere din Bucovina, Sibiu și Brașov. Trei dintre aceste călătorii le-am făcut singur. 

În timpul călătoriilor, a trebuit să învăț să fiu independent pentru a ajunge acolo unde trebuie și să fiu prezent la momentul potrivit. Imediat mi-am dat seama că cea mai mare luptă/problemă atunci când călătoresc singur, este trezirea. 

Trezirea când ai o pierdere de auz

Dacă aveți o pierdere de auz sau trăiți cu cineva cu probleme auditive, probabil știți deja că nu este atât de ușor să te trezești. În timp ce oamenii cu auz normal se pot trezi cu un ceas deșteptător normal sau cu alarma unui telefon, eu am fost nevoit sa mă bazez pe un ceas cu alarmă care clipește/trimite fascicule de lumină și vibrează. Îmi place acest tip de ceas deșteptător, dar acesta este destul de voluminos și greu, nu-i chiar portabil.

În timp ce călătoream spre Vatra Dornei, mi-am dat seama că trezirea era una dintre cele mai mari provocări pentru mine.

În tabără, am fost nevoit sa mă bazez pe un profesor (Remus) ce dormea cu mine în aceiași cameră din cabană. Atmosfera din tabară a fost fascinantă, cu copii veseli și plini de viață, cu voie bună, cu cântece și jocuri ce țineau până în miez de noapte, iar trezirea de dimineața pentru înviorare și micul dejun era un adevarat stres, dacă nu aveam marele noroc cu Remus.

Dar apoi am plecat înspre Sibiu. În Sibiu am mers la un eveniment pentru a ține o prezentare și a face câteva fotografii pentru aproape o sută de adolescenți hipoacuzici. Acesta a fost primul moment în care mi-am dat seama că trebuie să găsesc o cale de a deveni independent în timpul călătoriei. 

Aici nu am putut să mă mai bazez pe alții pentru a mă trezi dimineața, deoarece aici, toți (profesori și elevi) erau surzi. Mai mulți dintre noi am încercat plini de umor să gasim soluții pentru a ne putea trezi dimineața. Am reușit cumva să facem acest lucru să funcționeze, dar doar pentru că erau câteva persone care se trezeau din instinct foarte matinal. Oricum, chestia asta ne-a determinat să facem schimb de idei, să venim cu argumente pro și contra, de a găsi soluții și în final de a face față, astfel încât lucrurile să funcționeze, chiar dacă nu întodeauna este chiar ușor.

Pentru călătoria la Brasov, am decis să-mi iau de acasă ceasul cu alarmă, vibrații și lumini. Nu mi-a mai păsat că nu era chiar așa de ușor și destul de voluminos insă am vrut doar să înving cea mai simplă sarcină, aceea de a mă trezi singur. 

Sigur, în această tabără aș fi putut să o rog pe o colega și prietena veche cu care mă știam din copilarie să vină să mă trezească, dar aveam cumva programe diferite și nu făcea sens să o deranjez cu problema mea. Pe lângă asta să nu mai vorbim de faptul că nu vreau să mă mai bazez pe cineva anume să mă trezească în vacanțe/călătorii de muncă!

Decizia de a-mi aduce ceasul cu alarmă de acasă a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut. Dar pentru că era atât de mare, am început să caut online o soluție mai simplă, dar obligatoriu să fie portabilă. Am găsit multe chestii interesante despre care nu știam că există și într-un final am găsit ceva chiar micuț și foarte eficient! 

A găsi metode de a fi complet independent, indiferent de locul în care te afli și de ceea ce faci, chiar și atunci când aparatele auditive sunt oprite, este un lucru uriaș! Este o mare diferență când poți merge liniștit la culcare noaptea, știind că te vei trezi la timp și odihnit a doua zi dimineața.

Oricât de simplu și de mic, poate, chiar inutil ar părea pentru unele persoane, faptul că am gasit o modalitate de a mă trezi singur în călătoria mea la Brașov, a fost o mică dar importantă victorie personală împotriva problemelor generate de pierderea de auz.”

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164