PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Ce faci când ai un bebeluș cu pierdere de auz?

   Când primești un diagnostic timpuriu de pierdere de #auz a bebelușului tău este firesc să te simți copleșit. Pentru unii, această veste este paralizantă și greu de procesat. Alții acceptă diagnosticul și încep  facă tot ceea ce este posibil pentru a înțelege și a prelua controlul situațieiDin fericire, tehnologia a evoluat mult în acest domeniu și se pot face multe pentru bebelușii diagnosticați cu #hipoacuzie.

Acționează rapid în cazul nou-născutului cu pierdere de auz

     Deși nu există un mod greșit de a reacționa după un diagnostic neașteptat, este important  începi  acționezi imediat ce ai procesat și acceptat diagnosticul. Bineînțeles, uneori pare greu de crezut  faci, într-adevărtot posibilul atunci când copilul tău este încă atât de mic. Dar cu cât iei măsuri mai rapid pentru pierderea de auz a copilașului tău, cu atât mai bine!

     Pentru noi, acționarea rapidă la aflarea diagnosticului a fost o modalitate de a stabili o rutină și o perspectivă pe măsură ce fiul nostru, Cooper, crește,cu atât mai mult cu cât el va beneficia de implant cohlear în jurul vârstei de un an.

Acestea sunt o parte din acțiunile timpurii pe care  le iei în calcul:

·       Vorbește din timp cu audiologul/echipa specializată în hipoacuzie

      Practicile de intervenție timpurie în cazul pierderii de auz la bebeluși diferă de la o firma la altă, de la o țară la altă, deci cel mai important este, într-o prima etapă te documentezi despre intervențiile care se practică în orașul tău/țară ta. Aici unde locuim, vizitele se fac fie acasă, fie în centre de zi, așa  am început cât de rapid a fost posibilPrima noastră vizită a fost când Cooper avea 7 săptămâni. Acum vorbim/ne întâlnim cu echipa de specialitate de câteva ori în fiecare lunăBineînțeles, atunci când copilul tău este atât de mic, doar atât de mult pot  faci la întâlnirile de intervenție timpurie. Câteodată ai impresia  nu realizezi prea multe în timpul acestor întâlniri. Dar noi știm  stabilirea din timp a unei rutine este importantă pe măsură ce ne îndreptăm spre următoarea etapă.

·       Familiarizează-l cu limbajul semnelor

     Pe măsură ce Cooper creșteintenționăm  îl inițiem și în limbajul semnelor. Dar momentan, am început cu semne obișnuite pentru un bebeluș, precum “lapte” sau “băița”. Încă nu răspunde înapoi cu aceste semne, dar cu siguranță le recunoaște și le înțelegeAlți bebeluși la aceeași vârstă și fără pierderi de auz încep  spună primele cuvinte. Dar noi știm în cazul nostru, acesta nu se va întâmpla decât după o perioadă de la implantul cohlear. Așa între timpobișnuindu-l cu câteva semne de limbaj, îi oferim o modalitate de comunicare cu noi.

·       Vorbește-i față în față

     Înainte  se nască Cooper, nu am acordat niciodată atenție direcției de vorbire cu alți oameni. Dar pentru  cititul pe buze și expresiile faciale vor fi vitale pentru el pe măsură ce crește, fac tot posibilul  vorbesc față în față cu el. Știu  momentan nu aude ceea ce îi spun și nu asociază cuvintele cu mișcarea gurii. Dar mi-am făcut un obicei din a proceda în acest mod, astfel încâtdupă realizarea implantului cohlear,   am un lucru mai puțîn pe care   concentrez în timp ce deslușesc noile situații ce vor apărea.

·       Cunoaște părinții ai altor copii cu pierdere de auz

     Când vorbim despre planurile de viitor, întâlnirile cu alți părinți în situație similară sunt foarte valoroase. La începutul călătoriei noastre, am avut atât de multe întrebări despre cum va arată viitorul nostru și ce pași ar trebui  urmăm pentru  fiul nostru  fie cât mai pregătit. Conectarea cu alți părințiîn special cu cei din zona noastră, a fost un real beneficiu și ne-a ajutat  începem  luăm decizii asupra metodelor de comunicare și  procedem în cel mai bun mod pentru familia noastră.

·       Contactează grădinițele / școlile din zona ta

     În cele mai multe cazuri, cam aceștia ar fi pașii de urmat în faza timpurie a diagosticarii cu pierdere de auz. Cu toate acestea, trebuie  ai în vedere și inițierea unor conexiuni ce vor fi vitale pe măsură ce copilul crește și merge la grădiniță / școală. De asemenea, există posibilitatea  descoperi și alte informații utile pentru perioada copilărieiÎn cazul nostru, am început deja  participăm la cursuri de educație timpurie. Acest lucru i-a permis lui Cooper  se obișnuiască  petreacă timp cu alți copii într-un mediu similar cu școală. Educatorii de la aceste cursuri pot fi, de asemenea, o sursă de conexiuni cu alte familii din comunitate cu o situație similară.

·       Caută  beneficiezi de tehnologia auditivă infantilă cât mai devreme posibil

     În mometul acesta, pentru Cooper înseamnă #aparateauditive. Suntem norocoși  avem parte de o echipa de #audiologi minunată care l-a protezat de mic. Chiar dacă aparatele auditive nu par  facă mare diferența acum, ele sunt foarte importanteÎncercăm  le poarte cam 6, 8 ore pe zi. Păstrăm o legătură strânsă cu echipa medicală și sperăm  el  beneficieze de un implant cohlear în jurul vârstei de 1 an. Implantul realizat până la vârstă de 18 luni oferă cele mai bune rezultate în timp, deci este important  până atunci  ne pregătim cum putem mai bine.

     Cum am menționat anterior, nu există moduri greșite de a acționa pentru remedierea pierderii de auz a bebelușului tăusingură greșeală este  nu faci nimic! Negarea este periculoasă și, cel mai probabilva afecta viitoarele abilități ale copilului tău. Indiferent cât de mici, acțiunile pe care le întreprinzi din vreme pentru un copil cu pierdere de auz sunt un pas important în direcția bună și te vor ajută și în procesul de înțelegere a diagnosticului de pierdere de auz.

      înțelegi cu adevărat ce presupune diagnosticul de pierdere auditivă și  vizualizezi viitorul copilului tău prin prisma acestui diagnostic este de ajutor atât pentru ține  și părintecât și pentru copilul tău.

Beth este o mamă dintr-un mic orășel din Minnesota a unui băiețel cu pierdere severă de auz. Pe lângă articolele de blog, ea este și designer de website-uri și fotograf cu normă întreagă pasionat de CrossFit. Îi poți vedea profilul personal aici: www.thescooponcoop.com

 

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164