PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Hiperacuzia: Ce este si ce pot face?

Hiperacuzia este o afecțiune datorită căreia o persoană are o sensibilitate crescută la zgomote în intervalul normal de volum și ton. Poate ajunge până la punctul în care anumite zgomote normale (cum ar fi lătratul unui câine sau muzica la radio) îi pot provocă un disconfort major și chiar dureri. 

După cum vă puteți imagina, acest lucru poate afecta în mod considerabil viața socială a oricărei persoane cu acest diagnostic, deoarece multe activități și evenimente devin limitative.

Hiperacuzia poate evolua, ca un sentiment de disconfort, la tinitus - la una sau la ambele urechi. Pe măsură ce se acutizează, cel care suferă devine din ce în ce mai sensibil la sunetele ambientale și la zgomotul de fond. 

Din cauza intoleranței lor la zgomot, cei care suferă de hiperacuzie pot deveni izolați, triști, supărați, ajungand până la depresie. De asemenea, pot prezenta semne de anxietate, cum ar fi schimbări de dispoziție, transpirație și hipertensiune.

Ce cauzează hiperacuzia?

Nimeni nu știe încă cu siguranță ce cauzează hiperacuzia, dar s-a constatat că este, deseori, corelația cu tinitusul - de fapt, aproximativ 50% dintre persoanele care suferă de tinitus progresează la un anumit nivel de hiperacuzie. Cu toate acestea, nu toți cei care dezvoltă hiperacuzie au avut vreodată tinitus. Există alte legături posibile cu defecte congenitale, tulburări autoimune sau autism, care nu au fost total confirmate.

Cauza cea mai des intilnită în hiperacuzie este trauma fizică, cum ar fi vătămarea sportivă, accidentul auto sau orice alt șoc al sistemului nervos.

Cum poate fi tratată hiperacuzia?

Deși hiperacuzia nu are încă un remediu, există o serie de opțiuni de tratament care o pot face mai ușor de gestionat.

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) îi ajută pe pacienți să se acomodeze cu modul în care percep zgomotul și toleranta la durere, să treacă prin terapia cu sunet și să evite situațiile stresante.

Desensibilizarea la zgomot este o altă opțiune atunci când terapia cognitivă comportamentală nu produce rezultatele dorite. Desensibilizarea la zgomot utilizează generatoare de zgomot într-un mediu controlat care ajută la schimbarea modului în care oamenii percep zgomotul.

Pacienții pot avea, de asemenea, sesiuni în care se ocupă de depresia și stresul provocate de sensibilitatea la zgomot. Aceste sesiuni pot include tehnici de relaxare și consiliere. Aceste sesiuni îi pot învăța cum să gestioneze senzatiile de sensibilitate și răspunsul lor la aceasta, astfel încât să poată evita izolarea socială.

În cabinetele Audio Alfa putem discuta, testa ți alege cea mai bună soluție auditivă pentru dvs.

Pe site-ul nostru, www.audioalfa.ro, găsiți informații ce vă pot fi de ajutor.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA - Cabinet închis temporar

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0770.617.707


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300