PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Auzi cu urechea sau cu creierul?

Puțini oameni înțeleg/au noțiuni de bază cu privire la procesul/funcționarea sistemului auditiv și probabil presupuneți că urechile dvs. sunt responsabile de funcțiile auditive.

În realitate, creierul tău face cea mai mare parte a muncii! Interesant, nu-i așa?!

Nu spunem că urechile tale nu sunt importante. La urma urmei, aveți nevoie de ele pentru a vă susține ochelarii. Ok, ele (urechile) îndeplinesc și alte funcții importante, dar când vine vorba de auz, ele joacă de fapt un rol secundar.

Să-l “auzim” pe creier!

Pentru a înțelege cum creierul dvs. este responsabil pentru auz, să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează procesarea auditivă. Urechea este formată din trei părți - urechea externă, medie și internă. Undele sonore pătrund/sunt captate în urechea externă și sunt direcționate prin urechea medie către urechea internă, unde vibrațiile stimulează celulele minuscule (cilii) din cohlee. Aceste celule (ciliate) capilare transmit impulsurile electrice generate ca urmare a acestei mișcări către creier prin nervul auditiv unde sunt traduse/transformate în sunete pe care le putem identifica. Creierul este capabil să separe sunetele relevante de zgomotul de fond, filtrând sunetele neimportante și distragând atenția, astfel încât să ne putem concentra asupra a ceea ce ascultăm. Tot creierul (sărăcuțul), amplifică volumul propriei noastre vorbiri, stimulând sunetele pe care le facem pentru a ne permite să ne auzim clar vocile.

Gândiți-vă așa: urechile sunt un sistem de captare și livrare, dar creierul este adevăratul “cal de bătaie”, responsabil pentru transformarea unui amestec de zgomote în mesaje coerente.

Pierderea auzului, Tinitus-ul și (din nou) creierul! 

Cum creierul este responsabil pentru auz, trebuie să-și asume și o parte din probleme atunci când vine vorba de tulburările procesarii auditive. Urechile transmit semnale electrice în mod normal, dar creierul poate avea sincope în procesarea lor în sunete cunoscute. Acest lucru apare adesea ca urmare a îmbătrânirii, a anomaliilor structurale sau a pierderii de auz netratate care cauzează scăderea auditivă. Modificările procesării auditive poate face și mai dificilă înțelegerea sunetelor pentru pacienții cu pierdere de auz, chiar și atunci când tratează deficiența lor cu dispozitive/proteze/aparate auditive.

Creierul joacă, de asemenea, un rol important în Tinitus; percepția zgomotului - de obicei descrisă ca un sunet permanent în ureche (urechi) - în ciuda absenței unei surse fizice de sunet. Tinitus-ul are multe cauze, dar cercetătorii consideră că, una dintre cele mai frecvente, poate fi rezultatul modificării creierului asociata cu pierderea auzului; acest lucru face ca neuronii din creier să rateze, ducând la percepția eronata a sunetului. Terapia de mascare a tinitusului se bazează pe o serie de tonuri muzicale modelate, care poate ajuta la recalificarea părții creierului responsabilă de interpretarea sunetului, permițând neuronilor să revină la starea lor naturală.

Aparatele auditive de la Phonak asigură soluții auditive complete pentru orice tip și grad de hipoacuzie; investigatiile corecte, alegerea aparatului auditiv potrivit și reglajele fine, vă vor asigura un auz de calitate.

În cabinetele Audio Alfa vă putem ajuta cu răspunsuri și soluâii la orice întrebare pe care o aveți despre pierderea auzului, despre tinitus și rolul pe care îl joacă aparatele în procesul de reabilitare auditivă.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164