PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Blog

Ce articole am mai scris?

Cum îți îmbunătățesc viața soluțiile Phonak pentru aparate auditive

Aparatele auditive Phonak dau tonul în industria auditivă de peste 70 de ani, cu soluții care schimbă vieți în cele mai diverse moduri. Află din următoarele rânduri care sunt cele mai inovatoare soluții Phonak, dar mai ales cum pot acestea să schimbe și viața ta.

Sursa foto: phonakpro.com

O istorie a inovației aparatelor auditive Phonak

De la înființarea sa în 1947, Phonak s-a angajat să schimbe vieți prin dezvoltarea, producția și distribuția de soluții auditive de ultimă generație. Compania și-a dedicat mai mult de 70 de ani investiției în cercetare și inovație, propunându-și să obțină o calitate superioară, o precizie și o fiabilitate de neegalat. Acest principiu al excelenței îi motivează în continuare să dezvolte soluții pentru cele mai variate nevoi ale persoanelor care suferă de hipoacuzie.

Sonova, compania mamă a Phonak, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de aparate auditive din lume. Cele două companii și-au unit forțele pentru a aduce împreună oameni pasionați și profesioniști din industria auditivă și cele mai puternice mărci pentru a doborî barierele în tratarea pierderii auzului. 

Aceasta a introdus primul său aparat auditiv portabil în 1950 și cel mai puternic dispozitiv de tip „behind-the-ear" (BTE) din lume în 1978. Phonak a continuat să revoluționeze experiența oamenilor în materie de aparate auditive în 1994 cu AudioZoom – tehnologia revoluționară a microfonului multidirecțional care îmbunătățește înțelegerea în contexte cu zgomot de fond. În 1999, Phonak lansează Claro, primul aparat auditiv complet digital al companiei, cu o tehnologie revoluționară de procesare a semnalului.

Până în noul mileniu, Phonak a continuat să fie lider de piață în ceea ce privește inovația tehnologică și expertiza audiologică. În 2007, compania a colaborat cu Universitatea din Melbourne pentru a dezvolta SoundRecover, prima tehnologie de compresie a frecvențelor, care permite o mai bună diferențiere a sunetelor. În 2010, a urmat Audéo B-R, un aparat auditiv reîncărcabil cu ioni de litiu, care oferă 24 de ore de audiție cu o singură încărcare simplă.

În plus, gama de aparate Paradise oferă următoarele upgrade-uri la familia Audéo:

 • Mai multe conexiuni Bluetooth – Paradise se poate asocia cu până la 8 dispozitive Bluetooth și are 2 conexiuni Bluetooth active, pentru o trecere mai simplă de la un dispozitiv la altul.

 • Controale prin atingere – puteți atinge de două ori dispozitivele auditive Paradise pentru a accepta/încheia apeluri telefonice, întrerupe/transmite rezultate și puteți accesa asistenți vocali precum Siri și Google Assistant.

 • Motion Sensing – un nou accelerometru de putere ultra-scăzută care detectează când te deplasezi și reglează automat microfoanele de asistență auditivă și setările de anulare a zgomotului.

 • Setări pentru vorbire clară – o nouă caracteristică a tehnologiei „Speech Enhancer” amplifică sunetele oricărui discurs cu scopul de a auzi mai clar în medii de audiție liniștit.

 • Anulare îmbunătățită a zgomotului – Phonak introduce „Anulare dinamică a zgomotului”, care este un sistem automat de anulare a zgomotului spațial care funcționează în combinație cu un sistem de microfon direcțional beamfoot.

 • Cip de procesare a sunetului de tip PRISM - noul cip oferă memorie dublă și permite o conectivitate Bluetooth mai bună.

Aceste inovații fac parte din misiunea Phonak de a dezvolta soluții auditive extrem de avansate care să permită oamenilor să se dezvolte din punct de vedere social și emoțional. Ele servesc, de asemenea, drept fundație pe care Phonak continuă să construiască generațiile viitoare de tehnologie auditivă. 

Sursa foto: phonakpro.com

„Hear The World” - proiectul care duce aparatele auditive Phonak acolo unde este cea mai mare nevoie

Începând cu anul 2006, Phonak, prin intermediul Fundației „Hear The World”, s-a angajat să îmbunătățească calitatea vieții și să promoveze egalitatea de șanse pentru copiii cu deficiențe de auz din țările aflate în curs de dezvoltare.

Sursa foto: hear-the-world.com

În prezent, una din cinci persoane din întreaga lume este afectată de pierderea auzului, iar 80% dintre aceste persoane trăiesc în țări cu venituri mici și medii și nu au acces la asistență audiologică. Organizația Mondială a Sănătății preconizează că, până în 2050, 2,5 miliarde de persoane vor suferi de pierderea auzului și peste 700 de milioane de persoane vor avea nevoie de terapie de reabilitare. Cu toate acestea, cazurile de pierdere a auzului ar fi putut fi adesea evitate prin măsuri de prevenire sau tratament precoce. Pierderea auzului la copii ar putea fi prevenită prin intermediul măsurilor de sănătate publică în până la 60% din cazuri.  

Costul personal și social, precum și costul pentru societate al pierderii de auz netratate este imens. Dacă pierderea auzului nu este detectată sau tratată în timp util, aceasta poate duce la izolare socială și la un acces limitat la educație și la piața muncii. 

În acest sens, Phonak dezvoltă programe sustenabile și modele de bune practici pentru îngrijirea audiologică în țările în curs de dezvoltare. Misiunea Fundației „Hear The World” este să ofere sprijin financiar și să colaboreze cu organizații locale pentru a facilita accesul la servicii și soluții auditive complete pentru copiii din medii defavorizate. Cu ajutorul voluntarilor și cu sprijinul a peste 100 de celebrități, precum Bryan Adams, Cindy Crawford și Sting, fundația a reușit să transforme aparatele auditive Phonak dintr-un vis adesea inaccesibil într-o realitate plină de ritmuri încântătoare pentru peste 1000 de copii doar în anul 2021.

Sursa foto: hear-the-world.com

Soluții adaptate nevoilor tale 

Cu atât de multe inovații tehnologice la orizont, viitorul va suna din ce în ce mai bine, dar nici prezentul nu se lasă mai prejos cu soluțiile Phonak. Iată câteva dintre preferatele noastre:

Phonak Audéo Life – primul aparat reîncărcabil și rezistent la apă!

Phonak Audéo Life a fost testat dincolo de standardele IP68 pentru a rezista la: scufundare la adâncimi de până la 50 cm în apă (dulce, sărata sau cea din piscină), rezistență la ploaie și transpirație.

Aparatul auditiv Audéo Life funcționează pe baza tehnologiei Paradise, care îți pune la dispoziție:

 • Conectivitate universală prin Bluetooth. 

 • Control prin atingere pentru acces ușor la asistenții vocali.

 • Monitorizarea unor parametrii de sănătate folosind aplicații specializate.

 

Sursa foto: phonakpro.com

Phonak Naída Paradise – sunet puternic și conectivitate universală!

Combinând expertiza și eforturile Phonak în cercetarea și dezvoltarea de soluții pentru toate tipurile de pierdere a auzului, Naída™ Paradise este cea de-a 5-a generație a celui mai de încredere aparat auditiv din lume pentru persoanele cu pierderi de auz severe până la profunde.

Ce aduce nou acest aparat?

 • Sunet puternic;

 • Conectivitate universală;

 • Soluții digitale personalizate.

 

Sursa foto: phonakpro.com

Phonak Vitus – sunet precis și la îndemână

Fiabil pentru situațiile de ascultare zilnică și dezvoltat pentru a îndeplini standarde de înaltă calitate, aparatul auditiv Phonak Vitus oferă performanțe auditive dovedite pentru pierderea ușoară până la profundă a auzului, totul într-o apariție cu personalitate. 

Cu Vitus poți beneficia de caracteristici îmbunătățite și programabile cu ajutorul software-ului de adaptare Phonak Target ușor de utilizat.

 

Sursa foto: phonakpro.com

Phonak Bolero Marvel – echilibrul perfect între eleganță și tehnologie

Cu noua generație de tehnologie Phonak, aparatele auditive Marvel recunosc și se adaptează automat pentru a se potrivi cu precizie la mai multe situații de ascultare decât oricând. 

Phonak Bolero Marvel se poate conecta direct la smartphone-uri iOS sau Android sau la alte dispozitive cu Bluetooth. Este exact ca și cum ai folosi căști wireless – doar că poate chiar mai bine, deoarece aparatele auditive Marvel pot face diferența între semnalele de vorbire și muzică, adaptându-se automat pentru a îți oferi o calitate impecabilă a sunetului.

 

Sursa foto: phonakpro.com

Dacă vrei să testezi aceste inovații sau să găsești aparatul auditiv potrivit pentru ritmul tău de viață, vino în locațiile Audio Alfa din țară, iar noi îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164