PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator, Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN)  0770.466.297

FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator, Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea)  0744.325.300

Cât costă un aparat auditiv?

Peste tot găsești discuții despre una dintre cele mai des întâlnite întrebări: cât costă efectiv un aparat auditiv și ce implică ideea unui aparat auditiv ieftin? De aceea, ne-am hotărât că a venit momentul să discutăm cât mai direct despre asta. 

Totuși, până să ajungem la un răspuns, este important să cunoști întregul proces care stă la baza unei sume pe care o poți aborda în diferite feluri – o să vezi mai jos de ce zicem asta. Chiar dacă ți s-ar putea părea că nu mizăm din prima pe costuri și vrei să vezi direct despre ce-i vorba, poți citi prima oară secțiunea dedicată ofertei noastre (a treia din articol).

 

Totuși, nu ezita să arunci un ochi și pe primii pași, deoarece ei sunt realmente cei mai importanți în stabilirea unui diagnostic corect pentru nevoile tale. Gata, hai să începem!

Sursa foto: pexels@andrea-piacquadio

 

Primul pas în alegerea aparatului auditiv

În primul rând, aparate auditive nu apar cu prețuri la majoritatea cabinetelor de audiologie pentru că nu se știe de la început care-i gradul și tipul deficitului de auz de care suferi. De aceea, totul se întâmplă după programarea și prima vizită pe care trebuie să o faci în cabinetele unde discuți cu un specialist (anamneza) câteva minute bune. 

 

Poate că unele întrebări îți vor părea ciudate: „Ce vârstă ai? Unde ai lucrat sau lucrezi? Ai lucrat în zgomot? Ce hobby-uri sau sporturi practici? Cu ce te ocupi în timpul liber?” etc. Totuși, acesta e procesul standard prin care obținem informații utile pentru testarea auditivă și pentru o diagnosticare corectă.

 

Ce trebuie să reții: un aparat auditiv ieftin nu e un lucru după care să te ghidezi din prima. Important e ca acesta să te ajute cu problema auditivă pe care o ai. Bun, să trecem la partea a doua a procesului nostru.

 

Al doilea pas în procesul alegerii aparatului auditiv

Să luăm pe rând acest proces mai complex, ca să-l facem mai ușor de urmărit:

 

 1. Alegerea aparatului auditiv potrivit mizează pe rezultatele testului Rinne & Weber (cu diapazonul). Acesta ne indică tipul hipoacuziei (de transmisie, neurosenzorială, mixtă).

 2. Acum trecem la testarea auditivă propriu-zisă, adică audiograma. Fiecare ureche este testată individual.

 3. Audiograma tonală – vei primi în căști sunete diferite, pe tonalități și frecvențe variate, iar tu trebuie să ne apeși pe un buton când auzi aceste sunete chiar dacă sunt foarte slabe.

 4. Audiogramă vocală – îți vom transmite în căști cuvinte, iar tu trebuie să ne spui de fiecare dată ce cuvânt ai auzit. Uneori, o simplă literă poate modifica un cuvânt, așa că te rugăm să fi foarte atent.

 5. Mascarea - sunt situații în care urechea testată, nu este cea care aude sunetele sau cuvintele. 

Sursa foto: https://bit.ly/3XCVZUg.

 

Ei bine, când calitatea auzului pentru fiecare ureche în parte este foarte diferită: 

  • Sunt cazuri în care urechea testată pe moment, cea cu auz mai slab să nu perceapă din prima semnalul sonor, chiar dacă este mai atenuat. 
  • În astfel de situații, când semnalul sonor este transmis prin transcraniere la urechea cu auz mai bun, trebuie intervenit cu un sunet de mascare pentru aceasta în timp ce se testează urechea cu auz mai slab.
  • De aceea, o mascare făcută incorect va avea ca rezultat o audiogramă greșită și nu va reprezenta realitatea sensibilității auditive.

 De aceea, o mascare făcută incorect va avea ca rezultat o audiogramă greșită și nu va reprezenta realitatea sensibilității auditive.

După toate acestea se poate stabili un diagnostic clar, în care tipul și gradul de hipoacuzie ne poate indica care este aparatul auditiv potrivit nevoilor tale. În acest moment audiologul poate alege o serie de aparate auditive cu performanțe și caracteristici tehnice diferite și cu prețuri diferite. 

Sursa foto: pexels@mark0polo

 

Prețul unui aparat auditiv din oferta Audio Alfa

Practic, oferta noastră este alcătuită din peste 200 de produse și începe cu un aparat auditiv ieftin, pe care – surpriză – îl puteți obține gratuit.  Da, da, ați citit bine! Este cel mai ieftin aparat și are un preț de 1058,77 lei, iar dacă obțineți decizia de aprobare a dosarului trimis către Casa de Asigurări de Sănătate și veniți cu ea la noi, nu veți mai plăti nimic. 

 

Trebuie menționat că acest model de aparat este unul de bază, cu dimensiuni mai mari, fără prea multe opțiuni și este recomandat DOAR în hipoacuzia profundă. Deci nu este pentru orice pierdere de auz! 

 

Prețurile sunt crescătoare, iar acest lucru este stabilit de câțiva factori:

  • Producătorul; 
  • Familia de aparate din care face parte;
  • Vechimea lui pe piață.

 

Mai mult, prețul unui aparat auditiv este stabilit de criteriile menționate mai sus, dar în special de:

  • de tipul si gradul de hipoacuzie rezultat în urma testelor auditive;
  • de performanțele și specificațiile tehnice;
  • de solicitările speciale din partea pacienților: reîncărcabile, cu conectivitate, rezistente la apă, etc.

 

Nivelul de preț al unui aparat auditiv pornește de la valoarea de 1058,77 lei și crește la 1500, 1700, 2100, 2400, 2700, 3100, 3500, 4000, 4300, 4800, 5100, 5400, 5900, etc...până la 15000 lei per aparat. Raportul cel mai bun între calitate, eficiență, durabilitate și preț este dat de producătorul Phonak. Spunem asta după o experiență de 22 de ani în audiologie și protezare auditivă și cu peste 8 producători internaționali de aparate auditive cu care am colaborat în acești ani.

 

Sursa foto: https://bit.ly/3Vc7dNH.

 

Nivelul de preț mediu pentru un aparat auditiv se situează între 2500 și 4000 de lei. În acest interval vom obține rezultate bune și un impact pozitiv în reabilitarea auzului. E important să iei în considerare faptul că o audiogramă incorectă, urmată de un diagnostic imprecis și o recomandare de aparat auditiv inadecvată vor duce la un eșec total al întregului proces.

 

Recomandările noastre pentru alegerea unui aparat auditiv la prețul corect 

Îți recomandăm ca înainte să iei o decizie de achiziție a aparatelor auditive, să mergi în 2-3 cabinete diferite ca să compari rezultatul testelor, nivelul de preț al aparatelor și ca să le testezi acasă. E important să iei în calcul și beneficiile oferite de fiecare firmă sau producător în parte, pe termen mediu și lung (prețul fiecărui reglaj, prețul produselor de curățare și întreținere al aparatelor, prețul accesoriilor), fără să te lași surprins de „oferte” și „reduceri”.

 

Suplimentar, interacțiunea pe care o ai cu audiologul tău e la fel de importantă: cunoștințele lui profesionale, experiența în domeniu și nu în ultimul rând, calitatea lui umană. Astfel, poți decide în completă cunoștință de cauză la ce cabinet merită să mergi, cu ce audiolog poți colabora, ce aparate auditive vei purta și care este prețul pe care îl vei plăti pentru a te bucura de toate sunetele care te înconjoară.

Te așteptăm cu drag la Audio Alfa și promitem că te vom ghida la fiecare pas pe care îl vei face pe #TărâmulSunetelor. Pentru programări poți da un click aici.Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300