Blog

Cum îngrijim aparatul auditiv pe timp de vară?
Cu toate că perioada verii este una ideală pentru activități și distracții în aer liber, există câteva situații în care aparatul tău auditiv poate fi deteriorat dacă nu iei anumite măsuri de precauție. Înotul, transpirația sau umiditatea sunt cei mai mari dușmani ai acestor tipuri de dispozitive. Explorăm în acest articol câteva sfaturi practice pentru a te ajuta să ai grijă de aparatul tău auditiv și îți prezentăm produsele de curățare care sunt esențiale pentru a-i asigura durabilitatea și performanța optimă.
Vara este sezonul drumețiilor, al vacanțelor, al descoperirilor și unul care oferă nenumărate oportunități de a te scufunda în cele mai albastre ape sau de a-ți depăși obiectivele personale în sporturile preferate. Deși reprezintă un prilej de relaxare și distracție, este important să reții că vremea caldă (temperaturile ridicate) și umedă poate avea un impact dăunător asupra aparatului tău auditiv. Aceste mici dispozitive joacă un rol esențial în îmbunătățirea experienței tale auditive, așa că este important să ai grijă de ele, mai ales în timpul lunilor de vară. Chiar și dispozitivele catalogate ca fiind rezistente la apă sau impermeabile pot fi vulnerabile la o expunere prelungită la umezeală, mai ales dacă presiunea apei este mare sau dacă dispozitivele sunt scufundate peste limita admisă de producător.
Umiditatea se poate infiltra în componentele electronice delicate și poate provoca defecțiuni. În rândurile următoare, vei afla tot ce trebuie să știi despre modalitățile prin care poți avea grijă de dispozitivul tău auditiv în timpul sezonului estival, care sunt produsele de curățare care îți vin în ajutor și ce alte lucruri poți face pentru siguranța acestuia pe timp de vară.
Sursa foto: StockSnap
Protejează-ți aparatul auditiv de temperaturile extreme
Căldura extremă și lumina directă a soarelui pot afecta în mod negativ aparatele auditive. Temperatura ridicată poate provoca o descărcare mai rapidă a bateriilor sau o deteriorare a acumulatorului, poate afecta performanța componentelor electronice și chiar poate deteriora carcasa. Pe de altă parte, schimbările bruște de temperatură, cum ar fi trecerea de la o cameră cu aer condiționat la aerul exterior torid, pot duce la condens în interiorul dispozitivului. Pentru a-ți proteja aparatul auditiv, ia în considerare aceste sfaturi:
- evită lumina directă a soarelui: depozitează dispozitivul într-un loc răcoros și umbrit atunci când nu îl porți. Lumina directă a soarelui poate duce la supraîncălzire și deteriorare;
- folosește carcasa de protecție: investește într-o carcasă de protecție concepută pentru aparatele auditive. Aceste carcase oferă un strat suplimentar de izolare împotriva schimbărilor de temperatură și ajută la prevenirea expunerii la umiditate;
- scoate bateriile: dacă nu folosești aparatul pentru o perioadă mai îndelungată, ia în considerare scoaterea bateriilor. Acest lucru poate împiedica descărcarea bateriilor și poate proteja dispozitivul auditiv de potențiale deteriorări.
Sursa foto: StockSnap
Ține-ți aparatul auditiv departe de umiditate
Umiditatea este o provocare obișnuită în timpul lunilor de vară, dar care poate face ravagii în ceea ce privește buna funcționare a aparatului tău auditiv. Fie că participi la un eveniment sportiv intens în aer liber, lucrezi în grădină sau pur și simplu te plimbi, transpirația își va face simțită prezența și își va găsi drumul spre componentele neprotejate ale dispozitivului tău. Umezeala se poate infiltra în aparat și poate provoca defecțiuni sau îi poate reduce durata de viață. Iată cum poți combate aceste probleme:
- folosește stații de uscare și dezumidificatoare: aceste tipuri de accesorii de curățare sunt instrumente neprețuite pentru a elimina umezeala din aparatul tău auditiv. Așează dispozitivul în stația de uscare peste noapte pentru a te asigura că va fi în stare perfectă și gata de utilizare a doua zi. De unde poți lua o astfel de stație? Simplu, de la oricare dintre cabinetele Audio Alfa din țară. Aici vei găsi stația de uscare electrică cu suport din oțel inoxidabil inclus, ale cărei caracteristici inteligente vor oferi dispozitivului tău un adevărat răsfăț;
- deschide ușița locașului bateriilor: dacă aparatul tău auditiv are baterii, ia în considerare deschiderea ușiței protectoare pentru baterii în fiecare noapte. Acest lucru permite o mai bună circulație a aerului și ajută la uscarea umezelii acumulate;
- evită expunerea la apă: deși ar putea fi tentant să porți aparatul auditiv în timp ce înoți sau participi la diferite sporturi nautice, trebuie să-ți amintești că nu toate dispozitivele auditive sunt potrivite pentru acest lucru. Din fericire, modelele cele mai actuale sunt concepute pentru a fi rezistente la apă sau chiar impermeabile. Aceste dispozitive au un strat protector și garnituri speciale care oferă un nivel de protecție împotriva apei, transpirației și umidității. Chiar dacă este posibil să nu fie complet submersibile (modelele din anii anteriori), ele pot rezista la umezeală ușoară și la o scurtă expunere la apă - IP68, ceea ce le face mai potrivite pentru activități precum alergarea ușoară, grădinăritul, ploile scurte de vară și alte antrenamente mai solicitante.
Sursa foto: StockSnap
Stabilește-ți o rutină de curățare a aparatului auditiv
Curățarea adecvată este un aspect cheie al întreținerii aparatelor auditive, iar acest lucru devine și mai important în timpul verii, când transpirația și murdăria (praful) se pot acumula mai ușor. Curățarea regulată nu numai că asigură o mai bună igienă, dar ajută și la menținerea funcționalității dispozitivului. Iată o rutină ușor de urmat în acest sens:
- șterge-l zilnic: folosește o cârpă moale și uscată sau șervețele de curățare speciale pentru a șterge ușor suprafața aparatului auditiv zilnic. Acest lucru îndepărtează transpirația, uleiurile și resturile care se pot acumula. Dacă vrei să te miști și mai repede, folosește pompița noastră de curățare, care, cu vârful său foarte subțire poate îndepărta orice urmă de impurități;
- periază-i porturile de microfon: aceste spații se pot înfundă cu praf, scame și alte mici resturi. Utilizează o perie mică (adesea furnizată/achiziționată împreună cu aparatele auditive) pentru a curăța ușor aceste orificii;
- schimbă-i filtrele de ceară: dacă aparatul tău auditiv are filtre de ceară, verifică-le și schimbă-le în mod regulat. Acumularea de ceară poate obstrucționa calitatea sunetului, așa că înlocuirea filtrelor ajută la menținerea unei transmisii clare a lucrurilor importante din jurul tău.
- folosește periodic pastile de curățare și pastile de uscare cu silicagel: depozitarea periodică într-o cutie specială cu o pastila de uscare/curățare, prelungește viața aparatelor auditive.
Dacă vrei să afli și mai multe despre cum să ai grijă de aparatul tău auditiv, să știi că specialiștii noștri te așteaptă cu cele mai bune sfaturi în cabinetele Audio Alfa din țară, iar până să ajungi la noi, aruncă o privire pe site-ul Audio Alfa, de unde poți comanda produsele de curățare musai de adăugat în trusa ta de vacanță și nu numai.