PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Aparate auditive compensate prin CAS - cum te putem ajuta cu toți pașii necesari

Achiziționarea unui aparat auditiv performant este un efort financiar considerabil pentru marea majoritate a populației care suferă de hipoacuzie. Prețul acestor dispozitive care schimbă vieți nu ar trebui să reprezinte o barieră în calea îmbunătățirii auzului tău. De aceea, în articolul de astăzi îți explicăm în detaliu toți pașii necesari pentru a beneficia de un aparat auditiv compensat prin CAS.

În România, pentru a obține compensarea de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru dispozitivele auditive poate fi uneori descurajantă. Dar dacă ai alături un ajutor de nădejde precum echipa Audio Alfa, lucrurile pot fi mult mai ușoare. Știai că la Audio Alfa avem contract cu toate Casele de Asigurări de Sănătate județene, inclusiv cu CAS București, CAS Ilfov și OPSNAJ? Specialiștii noștri sunt aici pentru a te sprijini cu tot ceea ce ai nevoie în această călătorie, de la testarea gratuită a auzului tău (audiograma fiind parte componentă la dosar), până la ajutor cu întocmirea dosarului: informații despre ce acte ai nevoie, unde trebuie să mergi pentru a le obține, care este cheia pentru un dosar complet. Așa că nu-ți mai face griji, ești în locul potrivit. Din articolul de astăzi vei afla totul despre acest subiect!

 

Ce înseamnă compensarea CAS pentru aparatele auditive?

Compensarea CAS pentru aparatele auditive reprezintă un beneficiu acordat de către Casele Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru achiziționarea protezelor auditive. Prin intermediul contractelor semnate între Audio Alfa și toate Casele Județene de Asigurări de Sănătate, inclusiv OPSNAJ, se asigură o contribuție financiară în valoare de 1.203 lei pentru fiecare aparat auditiv din portofoliul nostru.

 

Acest sprijin financiar este acordat pentru a ajuta persoanele cu pierderi auditive să își permită achiziționarea unor aparate auditive performante, îmbunătățind astfel calitatea vieții acestora. Persoanele cu handicap și copiii beneficiază de un tratament prioritar, putând obține decizia în maxim 30 de zile de la depunerea dosarului. Valabilitatea deciziei este de 30 de zile de la data emiterii, dar este important să acordați o atenție sporită datei de expirare a deciziei pentru a evita pierderea beneficiului prin expirarea deciziei.

 

Ce trebuie să incluzi în dosarul pentru compensarea CAS?

Înainte de a porni în această călătorie pentru a intra în posesia deciziei CAS necesară compensării aparatelor auditive, este esențial să știi care sunt actele de care ai nevoie pentru a o obține: 

 

 • pentru pensionari:
 • bifată

  audiograma tonală și vocală în original de la audiologul tău contrasemnată și parafată de medicul ORL;

 • bifată

  certificatul de handicap, veteran sau invalid de război (dacă este cazul);

 • bifată

  recomandarea tip (scrisoare medicală) eliberată de medicul O.R.L. în baza audiogramei;

 • bifată

  o copie a buletinului sau a cărții de identitate (CI);

 • bifată

  ultimul talon de pensie (copie sau original).

Sursă foto: www.depositphotos.com

 

 • pentru salariaţi: 
 • bifată

  audiograma tonală şi vocală în original de la audiologul tău contrasemnată și parafată de medicul ORL;

 • bifată

  certificatul de handicap, veteran sau invalid de război (dacă este cazul);

 • bifată

  o copie a buletinului sau a cărții de identitate;

 • bifată

  adeverinţa de salariat cu specificaţia contului bancar în care firma angajatoare efectuează plata CASS.

 

Sursă foto: www.freepik.com

 

 • pentru minori:
 • bifată

  audiograma tonală și vocală în original de la audiologul copilului, contrasemnată și parafată de medicul ORL;

 • bifată

  certificatul de handicap (dacă este cazul);

 • bifată

  o copie de buletin sau cartea de identitate al unuia din părinți;

 • bifată

  o copie după certificatul de naștere al copilului;

 • bifată

  adeverinţa de elev – dacă este cazul;

 • bifată

  adeverinţa de salariat (de la unul din părinţi) cu specificaţia contului bancar în care firma angajatoare efectuează plata CASS.

Sursă foto: www.phonak.com

 

Din fericire, în ceea ce privește primul punct de pe aceste liste, te putem ajuta chiar noi, la Audio Alfa, unde poți beneficia gratuit de audiogramă tonală și vocală. Poți să vezi ofertele noastre și să faci o programare AICI

 

După eliberarea deciziei de compensare de la CAS, îți recomandăm să verifici data emiterii și durata de valabilitate a acesteia (30 de zile de la data emiterii). Apoi, este timpul să revii la cabinetele noastre pentru a explora lumea aparatelor auditive performante împreună cu specialiștii noștri și chiar să le încerci (valabil pentru anumite modele de aparate) înainte de a-l lua acasă pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

 


Sursă foto: www.phonak.com

 

Cu ce te putem ajuta la Audio Alfa?

Iată de ce colaborarea cu Audio Alfa este alegerea ideală:

 

 • îndrumare de specialitate: navigarea prin labirintul birocratic al compensării CAS poate fi copleșitoare, dar cu îndrumarea de specialitate a Audio Alfa, nu ești niciodată singur. Echipa noastră de profesioniști cunoaște bine complexitatea procesului și îți poate oferi informații prețioase la fiecare pas;
 • asistență cuprinzătoare: oferim asistență adaptată nevoilor tale specifice. Fie că ai întrebări cu privire la documentele necesare, fie că ai nevoie de asistență în alegerea aparatului auditiv potrivit stilului tău de viață, Audio Alfa este aici pentru a te ajuta. „O experiență 100% pozitivă. Dacă inițial eram reticent privind utilitatea protezelor auditive, în final le-am acceptat. Mulțumesc mult doamnei Cătălina Alvirescu pentru răbdare și profesionalism! Recomand Audio Alfa Câmpulung Moldovenesc" - ne-a transmis Ioan, un pacient foarte drag nouă, după ce a apelat la sprijinul nostru. 
 • rețea extinsă: cu contracte încheiate cu toate Casele de Asigurări de Sănătate județene, inclusiv cu CAS București, Ilfov și OPSNAJ, Audio Alfa este alegerea ideală pentru a te asigura că vei putea maximiza compensarea CAS;
 • acces la cele mai performante aparate auditive: la Audio Alfa, poți beneficia de o contribuție financiară de 1.203 lei pentru fiecare aparat auditiv din portofoliul nostru, prin compensarea CAS. Practic, poți alege să folosești această sumă pentru a reduce din costul dispozitivelor auditive ale momentului pe care le găsești în cabinetele noastre;
 • adaptare la nevoile tale: fie că ai aflat de curând că ai o problemă de auz și vrei să-ți achiziționezi primul aparat auditiv, fie că dorești să-l schimbi pe cel vechi cu unul mai performant, specialiștii Audio Alfa sunt aici pentru tine și vor depune tot efortul pentru a identifica particularitățile deficienței tale de auz și pentru a-ți recomanda cele mai potrivite dispozitive. Și, desigur, pentru a face apoi toate reglajele necesare pentru confortul auzului tău;
 • liniște sufletească: apelând la ajutorul Audio Alfa, te poți bucura de liniștea de a ști că specialiști cu experiență au grijă de sănătatea auzul tău. Noi ne ocupăm de detalii, astfel încât să te poți concentra pe ceea ce contează cel mai mult - îmbunătățirea sănătății auditive și a calității vieții tale cu ajutorul aparatelor auditive moderne.

 

Nu uita că îți stăm la dispoziție cu multe alte sfaturi, contactează-ne cu un click aici!

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300