PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Cum se adaptează aparatele auditive Phonak cu ajutorul AI (inteligența artificială) la nevoile tale

Inteligența Artificială este unul dintre cele mai discutate concepte ale anului: AI creând tablouri, punând diagnostice medicale sau chiar rezolvând problemele de zi cu zi. Dar știai că poate fi folosită și pentru îmbunătățirea aparatelor auditive? Phonak a  integrat AI în acest scop încă din anul 2000. Povestim pe larg în articolul de astăzi!

Să fim sinceri, oricât de înfricoșătoare ar părea uneori Inteligența Artificială, aceasta poate face lucruri uimitoare și este aici pentru a revoluționa fiecare aspect al vieții noastre. Phonak a fost și este un deschizător de drumuri în domeniul audiologiei, a valorificat puterea Inteligenței Artificiale încă de la începutul secolului, recunoscând potențialul acesteia de a transforma viața celor care suferă de pierderi auditive. De la îmbunătățirea funcționalităților aparatelor auditive până la optimizarea proceselor de lucru, AI este pe cale să transforme industria auditivă. În rândurile de mai jos, îți povestim pe larg cum utilizează Phonak inteligența artificială încă din anul 2000 pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și la ce potențial uriaș ne putem aștepta în viitor. Țineți aproape! 

 

Sursă foto: www.canva.com

 

Ce este AI și ce poate face pentru auzul tău?

Inteligența artificială se referă la sistemele informatice care pot îndeplini sarcini ce în mod normal necesită inteligență umană, cum ar fi percepția vizuală, recunoașterea vorbirii și luarea deciziilor. Prin antrenarea modelelor de inteligență artificială pe baze mari de date, acestea pot învăța să reproducă unele dintre capacitățile complexe de calcul ale creierului uman. În contextul aparatelor auditive, inteligența artificială joacă un rol esențial în optimizarea algoritmilor de procesare a sunetului pentru a se adapta la preferințele personale și mediile unice ale fiecărui utilizator. Ce înseamnă asta mai exact? O soluție auditivă care să se adapteze automat la purtătorul său și la mediul înconjurător, la fel de natural și unic precum sistemul auditiv uman. Aparatul auditiv se va optimiza continuu pe baza preferințelor și obiceiurilor tale, fără a fi nevoie de ajustări manuale repetitive și de reglaje multiple ale setărilor. Sună bine, așa-i? Dar cum ajungem acolo și unde ne aflăm momentan în acest proces?

 

Industria auditivă a fost relativ lentă în adoptarea inteligenței artificiale în comparație cu alte domenii, dar Phonak folosește această tehnologie de 24 de ani pentru a personaliza și îmbunătăți experiența auditivă a zeci de milioane de oameni din întreaga lume. În prezent, una dintre cele mai recente și mai avansate utilizări ale inteligenței artificiale de către Phonak este sistemul de operare AutoSense OS. Acesta funcționează cu ajutorul unui model de învățare automată care a fost antrenat pe mii de înregistrări sonore din lumea reală, sunete din cele mai variate situații pe care le regăsim la tot pasul. Analizând indicii din mediul înconjurător, cum ar fi nivelurile de zgomot, modelele de vorbire și dinamica acustică, AutoSense OS se asigură că vei avea o performanță auditivă optimă în orice situație. Chiar trebuie să le testezi!

 

Sursă foto: www.iStock.com

 

AI & AutoSense OS în viața de zi cu zi

AutoSense OS, sistemul de operare patentat de Phonak, utilizează învățarea automată, popular AI, pentru a deosebi mediul de ascultare al purtătorului și pentru a aplica automat setările ideale pentru acea situație. Dar ce înseamnă acest lucru în viața de zi cu zi?

 

Practic AutoSense OS face următoarele lucruri, ba chiar și mai multe:

  • îmbunătățește înțelegerea vorbirii: AutoSense OS optimizează setările pentru a îmbunătăți înțelegerea vorbirii în diverse medii acustice;
  • îmbunătățește calitatea sunetului: sistemul de operare ajustează automat setările pentru a asigura o calitate superioară a sunetului în diferite situații;
  • reduce efortul de ascultare: AutoSense OS reduce efortul auditiv al purtătorului, făcând conversațiile și alte activități sonore mai ușor de urmărit;
  • crește satisfacția generală în timpul ascultării: multiple studii au demonstrat că AutoSense OS aduce beneficii semnificative pentru satisfacția generală a purtătorilor de aparate auditive;
  • ajustează automat: sistemul de operare efectuează ajustări automate ale programelor și al volumului în funcție de mediul auditiv al purtătorului, evitând necesitatea schimbării manuale a setărilor.

 

Prin integrarea inteligenței auditive bazate pe învățare automată în dispozitivele auditive, acestea pot sesiza intuitiv locul în care te afli și ceea ce faci (de exemplu, o conversație într-un restaurant aglomerat) și pot face fără probleme setările sonore ideale pentru acea situație. 

 

Sursă foto: www.phonak.com

 

Alte utilizări ale AI în domeniul sănătății auditive

Phonak utilizează Inteligența Artificială și învățarea automată nu doar pentru AutoSense OS, ci și pentru alte funcționalități curente ale aparatelor sale auditive:

  • senzor de mișcare: AI este folosită pentru a antrena senzorii de mișcare Phonak să detecteze când purtătorul este în mișcare, dar și dacă această mișcare se face pe jos sau cu diferite mijloace de transport. Acest lucru permite schimbări adecvate ale programului pentru a se concentra pe vorbirea din față versus sunetele ambientale din jur;
  • calibrare biometrică: învățarea automată ajută la personalizarea dispozitivelor intraauriculare (ITE) prin integrarea datelor biometrice rezultate din mii de scanări ale urechii și crearea unui model de referință. Atunci când dezvoltă un dispozitiv ITE / ITE / CIC, Phonak compară și adaptează acest model cu forma urechii purtătorului de aparat auditiv pentru a oferi o potrivire mai confortabilă, personalizată și o sensibilitate optimizată a microfonului direcțional;
  • întreținere constantă: Phonak folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza volumele mari de date de utilizare în lumea reală a aparatelor sale auditive. Acest lucru permite identificarea oportunităților de îmbunătățire a funcțiilor, a fiabilității și a experienței generale a pacientului.

 

Viitorul aparatelor auditive bazate pe AI

În timp ce Phonak a făcut deja pași importanți în integrarea AI, viitorul este și mai promițător pentru progresul tehnologiei auditive. Algoritmii de inteligență artificială vor progresa în continuare, permițând niveluri mai complexe de personalizare a aparatelor auditive. De la tehnologii avansate de anulare a zgomotului la funcționalități de învățare adaptivă, posibilitățile sunt nelimitate pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului și a calității generale a vieții.

 

Vrei să afli mai multe despre acest subiect sau chiar să încerci dispozitivele auditive Phonak care oferă deja beneficiile AI? Vino în cabinetele Audio Alfa, iar noi îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie și oportunitatea testării gratuite acasă a unui aparat auditiv până la 21 de zile. Ne găsești în orașele București, Reșița, Bistrița, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara. Programează o discuție cu specialiștii noștri chiar acum. Click aici pentru detalii.


Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300