PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Ambasadori Phonak cu hipoacuzie. „Nu face asta doar pentru tine” și „Ceilalți mă înțeleg cu mai multă ușurință” - Experiențe care inspiră

Hipoacuzia poate părea un diagnostic care apare în viețile noastre cu multe cerințe și restricții, fără prea mult loc de negociere. Ar trebui să te retragi din a fi prezent în relațiile tale, din hobby-urile sau pasiunile tale? Răspunsul este categoric NU, iar ambasadorii Phonak sunt aici pentru a demonstra acest lucru. Fă cunoștință astăzi cu Gunnar Peterson, antrenor de fitness de la Hollywood, și Sophie Vouzelaud, fotomodel celebru - lasă ca povestea lor să-ți servească drept inspirația de care ai nevoie.

Deficiența de auz, sau hipoacuzia, afectează milioane de oameni la nivel mondial, influențând nu numai capacitatea de a auzi sau a înțelege, ci și interacțiunile sociale, viața profesională și calitatea generală a vieții. Singurătatea, izolarea și frustrarea devin adesea sinonime cu acest diagnostic, deși, datorită evoluțiilor tehnologice, există acum nenumărate opțiuni, cum ar fi aparate auditive moderne și accesorii, pentru a aborda în mod specific diferitele obstacole pe care le presupune deficiența de auz. Pentru a populariza toate aceste soluții și pentru a-i motiva pe cei care suferă de pierderea auzului că da, există viață chiar și după acest diagnostic, Phonak, unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei auditive, a creat un program de ambasadori. În acest fel, compania susține o comunitate de oameni și pasiuni ale acestora care inspiră și care valorifică pasiunea Phonak pentru a combate stigmatul legat de pierderea auzului, dar și pentru a doborî barierele care stau în calea persoanelor cu deficiențe de auz și pentru a găsi modalități inovatoare de a-i ajuta pe toți să se reconecteze cu frumusețea sunetelor.

 

Sursă foto: www.phonak.com

 

Astăzi facem cunoștință cu doi dintre aceștia: Gunnar Peterson, antrenor de fitness de la Hollywood, și Sophie Vouzelaud, fotomodel celebru.

 

Rămâi activ în viața de zi cu zi - inspirație de la antrenorul celebrităților

Sursă foto: www.globenewswire.com

Gunnar Peterson, cunoscutul antrenor de fitness de la Hollywood, este unul dintre ambasadorii Phonak care demonstrează că pierderea auzului nu este doar despre propria persoană, ci poate afecta o comunitate întreagă, de la cei dragi nouă, până la cei cu care lucrăm. Călătoria lui Gunnar cu Phonak a început atunci când și-a dat seama că pierderea auzului îi afecta capacitatea de a comunica eficient cu clienții săi și cu cei apropiați. Decizia sa de a purta aparat auditiv a fost una transformatoare: 

 

„Am mers la cabinetul Phonak unde aveam programare și când au pornit dispozitivul, efectiv mi-au dat lacrimile. Doamna m-a întrebat: Ești bine, te doare?; iar eu am spus că nu. Am început să plâng și știu că sună ciudat, dar am început să plâng pentru că îmi redase, gândiți-vă, 20% din simțuri, nu-i așa, avem cinci simțuri? Mi-a redat un simț pe care nu-l aveam. Și acum puteam să aud? Asta e incredibil!" - povestește Gunnar într-un interviu

 

Aparatul auditiv invizibil de la Phonak, i-a permis lui Gunnar să mențină standardele înalte de comunicare necesare în profesia sa. Acest dispozitiv oferă claritate și precizie, care sunt elemente esențiale atunci când antrenează clienții, în special în mediile zgomotoase din sălile de sport, fără a fi câtuși de puțin vizibil. Astfel, decizia de a vorbi despre deficiența de auz rămâne a purtătorului și nu a diagnosticului de hipoacuzie. Gunnar subliniază că utilizarea aparatelor auditive Phonak nu numai că i-a îmbunătățit munca, dar i-a îmbunătățit și interacțiunile personale, permițându-i să fie pe deplin prezent în conversații fără a pierde detalii importante:

 

„Nu face asta doar pentru tine...Cel mai mare beneficiu pe care îl am de pe urma purtării aparatelor auditive Phonak este că relațiile pe care le am, fie că sunt personale acasă, cu prietenii și familia sau la locul de muncă, sunt mai bune, mai depline. Sunt mai degajate, sunt mai profunde, sunt mai productive, sunt mai plăcute. Mă bucur mai mult de fiecare zi purtând Phonak decât dacă nu l-aș purta.” - punctează Gunnar. 

 

Pot auzi viața” - de la diagnosticul de hipoacuzie la câștigarea Miss Franța

Sursă foto: www.sonova.com

Sophie Vouzelaud este model, actriță și prima concurentă cu deficiențe de auz care a participat la concursul Miss Franța. Experiența sa cu hipoacuzia a început la naștere, dar nu a lăsat niciodată ca acest diagnostic să o definească sau să îi limiteze ambițiile. Determinarea și tenacitatea lui Sophie au făcut din ea o voce puternică pentru persoanele care se confruntă la rândul lor cu probleme de auz.

 

La naștere, în urma testului de screening pentru nou-născuți, medicii stabiliseră că Sophie nu reacționa la sunete sau zgomote. Cu toate acestea, fetița din regiunea Limousin din vestul Franței nu a trebuit să se lupte singură cu acest diagnostic. Întreaga familie i-a fost alături, în special mama ei: „Mama mea a renunțat la serviciu imediat după ce m-am născut pentru a avea grijă de mine. Ea și-a dorit neapărat să învăț să vorbesc și să am aceleași oportunități ca și ceilalți copii" - povestește aceasta într-un interviu

 

Colaborarea cu Phonak a fost un moment care i-a schimbat atât viața personală, cât și cea profesională: „Ceilalți mă înțeleg mai ușor", împărtășește Sophie. Tehnologia avansată a aparatelor auditive Phonak i-a îmbunătățit semnificativ capacitatea de comunicare, reducând neînțelegerile și favorizând interacțiuni mai clare și mai eficiente. Această îmbunătățire este fundamentală nu numai pentru cariera sa de model și actriță, ci și pentru activitatea sa de advocacy, unde comunicarea clară este esențială.

 

Sophie subliniază, de asemenea, impactul emoțional al îmbunătățirii auzului: „Este eliberator să nu trebuiască să te lupți să înțelegi sau să fii înțeles. Îmi dă încredere în mine". Aparatele auditive Phonak i-au permis lui Sophie să își urmeze pasiunile și să militeze mai eficient pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz, dovedind că pierderea auzului nu trebuie să fie o barieră în calea realizării viselor.

 

Te-am făcut curios de povestea lui Sophie? Citește articolul nostru complet în 3 părți despre călătoria ei incredibilă spre podiumurile Miss Franța. Găsești aici partea 1, partea 2 și partea 3.

 

Iar dacă ești în căutare de și mai multă inspirație, află cum performează un artist de circ și o jucătoare de baschet cu pierderi auditive printr-un click aici ori citește povestea unor sportivi profesioniști cu hipoacuzie printr-un click aici


Și nu uita, poți apela cu încredere la specialiștii noștri Audio Alfa. Programează-te cu un click aici! Ne găsești în orașele București, Reșița, Bistrița, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300