PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Învingătoare în sport și în muzică trăiesc cu hipoacuzie - Experiențe care inspiră

Diagnosticul de hipoacuzie vine ca un val de incertitudine și provocări în viața noastră, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la lucrurile pe care iubim să le facem. Natália Martins - jucătoare de volei, și Ainsley Murray - violonistă, sunt ambasadoare Phonak care demonstrează că totul este posibil în ciuda problemelor de auz. Află povestea lor din articolul nostru de astăzi!

Să continui să ai o viață activă după ce ai descoperit că ai o deficiență de auz este extrem de important pentru a-ți menține bunăstarea mentală și fizică, pentru a păstra legăturile sociale și pentru a-ți crește încrederea în sine. Poveștile persoanelor care și-au gestionat cu succes pierderile auditive și au continuat să își urmeze pasiunile pot oferi inspirație valoroasă și perspective practice celor care se confruntă cu provocări similare. Astăzi ți le prezentăm pe Natália Martins - jucătoare de volei, și Ainsley Murray - violonistă, două ambasadoare Phonak care au sfidat dificultățile și nu au renunțat la visele lor, indiferent de problemele lor de auz. Să vedem cum decurge povestea lor!

 

Natália Martins: când nimic nu te poate opri!

În ciuda deficienței de auz, Natália Martins și-a clădit o carieră de succes în sport, ajungând chiar să joace în echipa națională a Braziliei. Călătoria ei nu constă doar în a juca volei, ci și în depășirea obstacolelor reprezentate de deficiența sa de auz. Natália avea patru ani când un medic a diagnosticat-o cu o deficiență de auz de 70% și, la vârsta de șase ani, fetiței i-au fost puse primele aparate auditive: „Chiar și atunci, aveam sentimentul că lumea era doar un vid negru dacă nu puteam auzi", explică ea într-un interviu.

 

Mama Nataliei a dorit să îi ofere fiicei sale șansa de a duce o viață independentă, chiar și cu un diagnostic de hipoacuzie, așa că și-a trimis copilul la o școală obișnuită și i-a cultivat talentul pentru sport. Deoarece Natália creștea foarte repede în înălțime, într-o zi profesorul ei de gimnastică i-a sugerat să încerce voleiul. Din acel moment, viața adolescentei înalte s-a schimbat pentru totdeauna, iar ea și-a dat seama curând că vrea să facă o carieră din acest sport. 

 

„Vreau să realizez ceea ce ai realizat tu, dar eu am o probleme de auz - mai am vreo șansă?" - i-a scris ea unuia dintre idolii ei, Bernardo Rocha de Rezende, cel mai mare antrenor de volei din Brazilia din toate timpurile. „Vei avea nevoie de determinare, perseverență și forță - cu acestea poți realiza orice", i-a scris profesionistul experimentat, iar Natália a simțit că nimic nu o poate opri. 

 

Sursă foto: www.sonova.com

 

Aparatul auditiv a devenit parte din corpul ei. Le pune imediat după ce se trezește dimineața și le scoate doar când se duce la culcare. Aparatele auditive Phonak Naída™ sunt invizibile pentru lumea exterioară sub părul ei lung până la umeri, dar când le pornește, este ca și cum ar invita întreaga lume în viața ei: „M-am simțit ca într-un vis miraculos când dintr-o dată am putut înțelege cuvintele melodiilor pe care le cântau fanii clubului nostru, Osasco - înainte nu reușisem decât să deslușesc ritmurile", spune atleta în același interviu.

 

De fiecare dată când întâlnește persoane care au rețineri: „De ce nu? Îți oferă o calitate mult mai bună a vieții și te face să te simți viu". 

 

Povestea Nataliei este o dovadă a faptului că determinarea și tehnologia pot ajuta la depășirea barierelor impuse de pierderile de auz.

 

Ainsley Murray: o simfonie a succesului!

Ainsley Murray s-a alăturat Orchestrei Filarmonicii din Auckland în 1990. A cântat în secțiunea de vioară întâi în cea mai mare parte a acestei perioade și a cunoscut mulți dirijori diferiți și mai mulți maeștri și directori muzicali. Ca mulți dintre colegii săi, Ainsley a repetat dintotdeauna, a cântat muzică de cameră și a fost implicată în multe oportunități interesante care i-au ieșit în cale.

 

„Fiind membră a celei mai mari secțiuni de coarde din orchestră, înseamnă că trebuie să asculți foarte atent și să te integrezi cu ceilalți muzicieni. La începutul carierei mele, nu purtam protecție pentru urechi și, desigur, registrul acut al urechii mele stângi a fost afectat" - mărturisește ea într-un interviu.

 

Sursă foto: www.view.publitas.com

 

Pentru Ainsley a fost interesant să vadă cum activitatea sa în orchestră i-a afectat auzul. De când și-a dat seama de gravitatea problemei, este dornică să își protejeze urechile de alte leziuni purtând dopuri de urechi specializate Phonak.

 

„Acum sunt foarte recunoscătoare pentru că am dopuri de urechi Phonak foarte bine montate. Sunt atât de ușoare și de ușor de folosit...încât nici nu observ că le port. Dar cel mai bun lucru este că nivelul poate fi redus, astfel încât nu am senzația că sunetul este blocat" - încheie Ainsley interviul.

 

Experiența lui Murray le încurajează și pe alte persoane cu afecțiuni similare să își urmeze visele artistice fără să le fie teamă de obstacolele ce ar putea apărea în calea lor.

 

Sursă foto: www.phonak.com

 

Puterea exemplului

Poveștile unor personalități precum Natália Martins și Ainsley Murray sunt esențiale pentru eliminarea stereotipurilor și a concepțiilor greșite legate de pierderea auzului. Ele arată că această afecțiune nu definește abilitățile sau potențialul cuiva. Programul de ambasadori Phonak hEARos” pune în lumina reflectoarelor aceste persoane, oferindu-le o platformă pentru a-și împărtăși poveștile și a-i inspira pe alții.

 

Realizările lor subliniază un mesaj important: pierderile auditive nu înseamnă și pierderea ambițiilor. Cu ajutorul progreselor în tehnologia auditivă, precum cele oferite de Phonak, persoanele cu deficiențe de auz se pot implica pe deplin în domeniile pe care și le-au ales, fie pe terenul de volei, în sala de concerte sau oriunde altundeva îi poartă pasiunile lor.

 

Citește și poveștile altor ambasadori Phonak: Paul Gilbert & Aaron Small, dar și pe cea a lui Gunnar Peterson & Sophie Vouzelaud.


Și nu uita, poți apela cu încredere la specialiștii noștri Audio Alfa. Programează-te cu un click aici! Ne găsești în orașele București, Reșița, Bistrița, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300