PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

Cabinetele Audio Alfa sunt aici...

Reglaje aparate auditive

Reglajul aparatelor auditive este un întreg proces ce se realizează în minim trei etape.

În cursul acestui proces individualizat, fiecare aparat auditiv este personalizat pentru fiecare ureche în parte, în funcție de gradul pierderii de auz, de tipul aparatelor auditive, de obiceiurile auditive și de mediile în care vă desfășurați activitatea în cea mai mare parte a timpului.  

Audiologul-Audioprotezistul o sa vă ofere multe informații detaliate:

  • Cum se pun aparatele auditive la ureche (retroauriculare)/în ureche (intraauriculare);
  • Cum se pornesc/opresc aparatele auditive;
  • Care este modul de control al volumului;
  • Care sunt modalitățile de întreținere și păstrare a aparatelor auditive;
  • Cum se înlocuiesc bateriile;
  • Cum se curăța și cum se usucă aparatele auditive (dacă produceți mult cerumen / dacă transpirați abundent);
  • Cum reacționează și/sau se reglează aparatele auditive în diferite medii de zgomot.

Pasul 1: reglajele primare, în baza audiogramei tonale și vocale

În primele zile, trebuie să vă împrieteniți și să vă familiarizați cu noile aparate auditive; acestea se vor purta 2-4 ore/zi, timp de 10-14 zile doar în casă/într-un mediu familiar.

Propria voce poate suna ciudat sau prea tare la început, dar acest lucru îl veți autoregla rapid, deoarece ați dezvoltat un obicei din a vorbi mai tare pentru a vă putea auzi vocea atunci când nu aveați aparatele auditive. Exersați vorbitul mai încet.

Este foarte important să vă notați experiențele pentru fiecare situatie în parte (Ex: cum vă auziți propria voce, cum îi auziți pe cei de lângă voi, cum auziți la tv/la radio, dacă auziți clar atunci când cineva vă vorbește din spate sau din lateral etc.), acest lucru vă ajută audiologul-audioprotezistul să vă regleze aparatele auditive la următoarea vizită.

Pasul 2: reglajele secundare mai aprofundate

În baza informațiilor comunicate audiologului-audioprotezistului după primele purtări ale aparatelor auditive, se fac noile reglaje ce vor corectă în mare parte cele menționate de dumneavoastră.

Din acest moment, puteți trece la purtarea aparatelor auditive între 4-8 ore/zi, atât în casă, cât și pe stradă, în mediu zgomotos. Și aici vă rugăm să vă notați noile experiențe ce ne vor ajuta la reglajele finale.

Pasul 3: reglajele fine, reglaje speciale (pe anumite benzi ți anumite frecvențe)

În această fază, sunteți deja familiarizați cu aparatele auditive, cu manevrarea și setarea programelor în funcție de mediul în care sunteți (asta dacă nu aveți aparate ce detectează singure mediul și se comută automat); aparatele se ajustează pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră specifice și a vă îmbunătății și mai mult confortul și înțelegerea vorbirii (Ex: discuții în casă, discuții la serviciu, discuții la restaurant, discuțiile telefonice, ascultarea unui concert, prezența pe un stadion etc.).

Din acest moment, sunteți într-o fază în care veți fi în stare să vă recâștigați calitatea vieții de zi cu zi, să vă bucurați de tot ceea se întâmplă în jurul dumneavoastră, să intrați într-o stare de normalitate și de siguranță.

Atenție! Recomandăm utilizarea aparatelor auditive zilnic. Cu fiecare zi de purtare, veți învăța să utilizați mai bine aparatele auditive și vă veți bucura de toate beneficiile pe care acesta le oferă.

Atenție! Aparate auditive au un program ce ne poate spune cât timp au fost purtate: ore/zi, număr de zile … nu ne puteți păcăli!?                                

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164


TIMIȘOARA

B-dul Victor Babeș nr. 20, jud. Timiș - 0774066523


BUZĂU - Audio Clinic Sound - Colaborator

Strada Patriei, nr. 88 (în incinta Centrului Medical ANGI SAN), jud. Buzău - 0770.466.297


FOCȘANI - Audio Chic - Colaborator

Strada Popa Șapcă, nr. 1 (în incinta clinicii ORL Dr. Merchea) - 0744.325.300