PROGRAM Luni - Vineri 08:00 - 17:00

BUCUREȘTI , B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scară A, parter, ap. 1 0770.617.707

REȘIȚA , Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, Caraș-Severin 0770.617.982

DEVA , Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP), Hunedoara 0733.021.763

BISTRIȚA, B-dul Decebal, nr. 15, parter  0771.671.005

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Calea Bucovinei, nr. 53  0771.550.164

Starkey Livio

Livio AI (abreviere – Artificial Intelligenceinteligența artificială) este ultima generație de aparate auditive produse de compania Starkey.

Produsele din această gamă reprezintă noutăți absolute, având senzori speciali integrați, precum și inteligența artificială, ceea ce practic deschide porțile unei alte lumi în universul aparatelor auditive. Ele nu reprezintă de altfel simple aparate, ci “accesorii pentru sănătate” (‘healthables’ – health + wearables), făcând o diferență crucială în calitatea vieții utilizatorilor.

De fapt, în familia Livio există 2 subfamilii de solutii auditive: Livio și Livio AI, acesta din urmă fiind produsul premium al gamei, dotat cu o tehnologie ce redefinește posibilitățile unor proteze auditive.

În primul rând, alături de functionalități complet noi, insușirile “clasice” ale aparatelor auditive au fost sensibil îmbunătățite, ducând la un nivel net superior reglajul personalizat și confortul. Dintre caracteristicile noi, menționam reducerea zgomotelor impulsionale (de tipul zdrangănitului veselei, ciocnitului paharelor, căderii unui obiect dur pe podea, trântirii ușii etc.), sunete relative tari, produse brusc și care tind să fie o mare sursă de discomfort pentru pacientul cu pierdere auditivă. Atenuarea aceasta se produce foarte prompt, fără a fi afectate informațiile utile (sunetele de interes, ca vorbirea și alte sunete din mediu – apropierea unei mașini, sunetele produse de scurgerile de gaze și alte avertizări sonore importante pentru siguranță).

Funcționalitățile deja existente, dar îmbunătățite, includ anularea feedback-ului (fluieratul acela neplăcut pe care il mai auzim la unele aparate, reglate defectuos sau ne-adecvate pierderii de auz) și limitarea compresiei la ieșire (pe românește, oferă un sunet “plin”, amplu, plăcut, natural). Se remarcă în mod cert nivelul foarte redus de zgomot intern al acestor dispozitive (este insesizabil fâșâitul tipic din multe alte aparate auditive, ce poate fi uneori destul de evident și este produs prin simpla funcționare a aparatelor auditive și datorat circuitului de amplificare și procesării semnalului de intrare). Unii pacienți sunt deranjați de aceste.

Functionalități ale Livio AI:

 • Senzori pentru monitorizarea poziției capului și corpului;
 • Translate – adică funcție de traducere – traduce în timp real ceea ce “aude”, dispunând de suport în mai multe limbi (funcție foarte utilă pentru amatorii de călătorii);
 • Măsurători ale ratei cardiace (disponibilă în curand);
 • Sistem de detectare a căderilor și alertare a unor persoane desemnate (premieră mondială) – extrem de util celor în vârstă, ce trăiesc singuri și prezintă un risc crescut de cădere; sistemul trimite o alertă catre telefonul unui aparținător (rudă, prieten, vecin), ce poate astfel interveni prompt; poate fi activat și manual (spre exemplu, în cazurile în care pacientul se simte amețit și în pericol de a cădea), alerta poate de asemenea fi anulată manual;
 • Posibilitatea purtătorului de a verifica singur performanța aparatului;
 • Transcriptie voce-text – pe telefonul mobil – caracteristică foarte utilă în special celor cu surdități severe și/sau defecte de procesare centrală a vorbirii (ex.Ș sindromul King Kopetzky);
 • Reîncarcabilitate;
 • Conectivitate directă (wireless – Bluetooth) la dispozitive Apple și telefoane Android.

 

Pe lângă toate acestea, prin intermediul aplicației disponibile (Thrive), pacientul își poate urmări gradul de activitate fizică (numar de pași, câtă mișcare face), al utilizării aparatelor în medii cât mai complexe (astfel, prin stimularea cât mai complexă și sustinuță a creierului, sănătatea acestuia se îmbunătățește considerabil) și desigur, timpul efectiv de purtare.   

Toate acestea converg într-un scor (punctaj) acordat, denumit thrive score (termen traductibil ca “scor de prosperitate”) – pe bună dreptate, întrucât, pe de o parte, este promovată sănătatea fizică și cerebrală a purtătorului, iar pe de alta parte, pacientul este implicat activ în propria sa monitorizare și își poate urmări progresul. Practic, soluția este concepută ca un sistem de recompensare a pacientului pentru purtarea corectă a aparatelor sale auditive, crescând astfel gradul de satisfacție al acestuia și în definitiv, însăși calitatea vieții.

De asemenea, aceste dispozitive minunat de inteligente oferă (prin aceeași aplicație) ceea ce se cheamă “self check” (auto-verificare). Ce presupune aceasta? Va suna familiar termenul de “troubleshooting” – de la Windows? Ei bine, self-check permite utilizatorului acestor aparate auditive să “diagnosticheze” singur câteva dintre eventualele hibe aparute în funcționarea aparatului. Realitatea este că foarte multe dintre așa-zisele “probleme” care se ivesc pe parcursul purtării de proteze auditive (exemplu: nu se mai aude cu ele, piuie, scot un “sunet ciudat”) sunt, de fapt, consecințe firești ale unei situații temporare, foarte simplu de remediat la domiciliu sau oriunde, de către însuși utilizator (exemplu: s-a terminat/descărcat bateria sau s-a infundat filtrul receptorului sau piesa de ureche – oliva – cu cerumen). Așadar, pacientului i se oferă, chiar din aplicație, sugestii legat de verificările simple ce ar trebui făcute, precum și soluții pentru remedierea problemei apărute. În acest fel, va fi scutit de drumuri (uneori lungi și incomode), de vizite făcute la cabinetul audiologului, oferindu-i-se un mare grad de confort și autonomie. Astfel, vom avea un pacient fericit și un audiolog multumiț.

Modelele premium dispun chiar și de asistent cu comenzi verbale (Thrive Virtual Assistant). Pacientul poate adresa întrebări acestuia, în timpul purtării de aparate auditive, urmând ca aceasta formă foarte evoluată de inteligență artificială să caute soluțiile pentru rezolvarea oricarei nelămuriri. Simplu, fără bătăi de cap!

În plus, chiar și reglajul poate fi realizat la distanță.

Cum? … Da, ați înțeles bine!

Prin intermediul platformei eSolutions, pacientul stabilețte comunicarea cu audiologul ce îl asistă și efectuează reglajul aparatelor auditive. Astfel, reglajul poate fi efectuat cu mare precizie, în timp real, cu pacientul aflat oriunde (în confortul propriului camin, în vacanță, în deplasare etc.), fără a fi imperios necesară o întrevedere față în față. Pacientul, asadar, nu trebuie să își întrerupă programul sau timpul petrecut cu cei dragi pentru a veni la cabinet. Ca avantaj suplimentar, menționam calitatea superioară a reglajului efectuat în condiții reale de viață și/sau muncă, adaptarea în timp real a calității sunetului la mediul propriu al pacientului.

Programul special pentru muzica – permite comenzi separate, destinate special fragmentelor muzicale. Pentru iubitorii de muzică (de orice fel – clasică, pop, rock etc.), acesta va juca un rol esențial în gradul de satisfacție, permițând ajustarea individuală a frecvențelor joase, medii și înalte (bass/mid/treble), până la obținerea sunetului cel mai plăcut pentru orice gust personal.

Pentru suferinzii de tinitus (patologie mult mai frecventă decât se crede sau se știe – afectând între 10 si 20% din populație), există un generator special de sunete, destinate terapiei specifice a acestei neplăcute probleme. Nivelul de sunet (menit să realizeze tinito-terapia) și modulația pot fi reglate de către audiolog și/sau direct din aplicație.

Mai menționăm și sincronizarea rapidă între cele 2 proteze auditive (Ear2Ear User Controls) – comenzile aplicate asupra uneia dintre acestea se transmit instantaneu către cealaltă, asigurând un confort deosebit la purtare.

În plus, dacă ați fost purtător de aparate auditive de la alt producator, nu vă faceți griji. Sistemele Livio țin cont și de acest aspect, reglajul inițial luând în calcul trăsăturile și calitatea audiției oferite de mai multe companii, pentru a asigura o tranziție lină, neproblematică, între aparatele originale ale pacientului și Livio.   

Variante ale Livio:

 • Niveluri de performanță: 1000, 1200, 1600, 2000, 2400
 • Modele:

       - cu receptor în conductul auditiv – RIC (majoritatea – foarte discrete, performante):

 • RIC R – reîncarcabil
 • RIC R AP (“absolute power”) – varianta mai puternică a precedentei, pentru surdități mai severe, venind “la pachet” cu receptor personalizat, pentru un confort optim
 • Micro RIC 312 – funcționând cu baterie Zinc-aer tip 312, model deosebit de discret
 • Micro RIC 312 AP
 • RIC 312 – cu același tip de baterie, cu foarte puțin mai mare decat precedentul, dispune de unele însușiri în plus
 • RIC 312 AP
 • BTE 13 – păstrând performanțele LIVIO, acesta este modelul robust, ușor de utilizat și întreținut al gamei, cu baterie puțin mai mare (tip 13), ce asigură o durată de funcționare mai lungă față de precedentele; se utilizează împreună cu o oliva personalizată, ce asigură un confort și nivel de igienă inegalabil.

În încheiere, din partea Livio și Audio Alfa, vă invităm să ne vizitați și să ne cunoașteți mai bine!

Noi, “Echipa Audio Alfa” suntem altfel. Suntem altfel pentru că așa am fost clădiți și așa ne-am dorit să rămânem; suntem altfel pentru că oamenii care ne trec pragul sunt oameni speciali și merită tot ceea ce este mai bun din partea noastră.
 

Centrele AudioAlfa

BUCUREȘTI

B-dul Tineretului, nr. 21, bloc Z6, scara A, parter, ap. 1, interfon 01, sector 4, București - 0770.617.707


REȘITA 

Aleea Țarcului, Bloc 5, scara B, parter, ap. 1, jud. Caraș-Severin - 0770.617.982


DEVA

Str. Împăratul Traian, nr. 33, parter (în incinta CARP, în spatele Spitalului Județean), jud. Hunedoara - 0733.021.763


BISTRIȚA

B-dul Decebal, nr. 15, parter, jud. Bistrița-Năsăud - 0771.671.005


CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Calea Bucovinei, nr. 53, jud. Suceava - 0771.550.164